Наглата Деница Сачева призна лъжите си: Няма пари за по-високи пенсии (ВИЖТЕ ЗАЩО)

0 3 448

Наглостта на социалния министър Деница Сачева не познава граници – след като месеци наред лъжеше пенсионерите, че парите им ще бъдат преизчислени спрямо реалността днес, сега любимката на Баце в хунтата призна, че пари за по-високи пенсии просто няма, разкри Narod.bg.

Социалният министър даде заден за скока на парите на нашите родители – няма пари през следващата година пенсиите да бъдат преизчислени върху осигурителен доход за 2015 или 2019 година. Причината е повече от прозаична – държавата не разполага с такива средства, алармира и БНР.

Надзорният съвет на НОИ обсъжда проекта на  бюджет на Държавното обществено осигуряване.

Сачева обясни, че наложеното осъвременяване на пенсиите с пет на сто от 1-ви юли догодина и изпреварващото вдигане на минималната и максималната пенсия, съответно на 300 и на 1440 лв., е справедлив модел:

“Към момента 250 лв. спрямо 1200 лв. максимална пенсия, съотношението е 4,8, точно същото съотношение ще запазим и в следващата година. Има пенсионери, които считат, че са ощетени, защото имат ниски пенсии. Все пак наистина пенсията е функция на осигурителния принос“.

Стефан Василев, председател на Надзорния съвет от квотата на работодателите обяви, че организацията му ще гласува против проекта на държавата с основния аргумент, че минималната пенсия от 300 лева демотивира:

Реклама

“Няма нужда да се осигурявате, защото утре ще дойде време, ще получавате същата пенсия, каквато получават и другите, които не са се осигурявали“, каза той.

Отглеждането на малко дете през втората година е със запазено обезщетение от 380 лева, за ад се стимулира връщането на майките на работа, допълни министърът.

Въпреки, че президентът на КТ “Подкрепа“ – Димитър Манолов възрази: “Големите градове, където има проблеми с детските градини, майките са принудени да си гледат децата втората година“.

Преди дни Сачева влезе в световния видеообмен с бруталните си лъжи пред „Дойче веле”.

„На площада няма повече от 6000 човека, докато над 1 милион са гласували за това правителство.“ И още: „Президентът подклажда насилието“. Това каза министърът в интервю за предаването „Conflict Zone“ на германското радио, което се разпространява в цял свят.

Не последва нищо. Оставка на шайката няма вече 102 дни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.