МВР с нова измама за всяване на страх! Налага фалшиви глоби по 300 лв. за неносене на маски, при проблем – звънете на 112

1 22 079

МВР се забърка в нова измама по заповед на хунтата ГЕРБ с цел народът да бъде държан в постоянен страх от ужаса „коронавирус”! Репортер на Narod.bg прочете фрапираща информация във фейсбук страницата „Измамата Ковид”, според която полицаи масово тръгват на проверки за носене на маски и налагат санкции по 300 лева на нарушителите.

В крайна сметка обаче се оказва, че глобата не е подкрепена с наказателно постановление и така не може да бъде платена, т.е., глобата е фалшива.

По темата Narod.bg отправи няколко въпроса до известен юрист, отговорите на които ще оповестим в отделна публикация.

Ето какво точно пише в „Измамата Ковид”, пускаме текста без редакторска намеса:

„От днес в градския транспорт в София ще се правят проверки с полицейски служители за носене на маски. Това е незаконно и ако бъде написан акт, то той няма правно действие! Разчита се на вашия страх, че Ви бъде наложена глоба от 300 лв.

1. След като Ви напишат акта, отдолу напишете, че възразяваме срещу него.

2. След 14 дни потърсете наказателното постановление в СДВР.

Реклама

3. Какво ще бъде Вашето учудване като разберете, че няма да има такова….

4. Полицаите може да Ви заплашват с арест за неизпълнение на полицейско разпореждане. Това също е натиск и принуда срещу Вас.

По ЗМВР налагане на ограничения се осъществява единството за осуетяване на престъпление по НК, а случая се касае за административна Заповед, която на всичкото отгоре е в противоречие на закона.

5. Обадете се на тел.112 с молба за съдействие, тъй като над Вас се упражнява насилие и принуда от полицейски служители на общинска полиция в изпълнение на служебните им задължения.

Пристигналия патрул ще е от някое районно управление. Той може да подаде сигнал срещу тях, както и Вие за насилие от страна на правоохранителните органи!

В заключение: Преди време ми бяха написани 3 акта за неносене на маска. След 14 дневния срок ги потърсих за да си получа наказателното постановление. Нямаше нито актове нито постановление нито глоба.

Хора, плашат Ви да сте послушни! Мислете с главите си, а не действайте като уплашени страхливи овце!“

1 Коментар
  1. Потресен казва

    НП-то излиза в едномесечен срок, затова няма НП. В двуседмичен срок се изпраща преписката на наказващия орган да я разгледа и да се произнесе в едномесечен срок от образуване на преписката. С тия съвети, дето давате, ще вкарате някого в затвора за пречене на държавен орган.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.