Държавата на абсурда: Здравният министър уреди бившето си гадже за Лекар на годината! Не затвори стадионите и дискотеките, но заповяда всички българи да са с маски! (ВИДЕО)

0 7 430

Бившето гадже на здравния министър проф. Костадин Ангелов е „Лекар на годината”, разкри Narod.bg!

Офталмологът от Александровска болница – доц. Александър Оскар, който за съжаление бе изместен от сърцето на професора от актьора Владо Карамазов, стана носителят на тазгодишния приз, не без помощ от върха на министерството, разкри читател на Narod.bg в бяла престилка. Престижните награди се раздават за 17-и път от Българския лекарски съюз.

На церемонията близкият на проф. Костадинов, който е и председател на организацията на евреите в България „Шалом“, каза, че приема наградата с голямо вълнение и благодарност, както и че тя е голяма отговорност за него.

„Да бъдеш лекар на годината на БЛС наистина е голяма отговорност и признание. Благодаря изключително много за това отличие“, обясни той пред БГНЕС. По време на изказването си след получаването на приза доцентът припомни исторически значимият принос на държавата ни в спасяването на над 50 000 български евреи.

Сред носителите на специалните награди „Борба с пандемията“ са „тримата големи” в Националния оперативен щаб – ген. Венцислав Мутафчийски, доц. Ангел Кунчев и проф. Тодор Кантарджиев. Същата награда получават и екипите на „Пирогов“, ВМА и Александровска болница.

Реклама

Радостта от церемонията обаче бе помрачена от последната заповед на министъра на здравеопазването, която влиза в сила от четвъртък – за задължително носене на маски дори на открито.

Репортер на Narod.bg научи, че в социалните мрежи вече се готви бунт срещу нелепата заповед. Един от сборните пунктове на недоволните утре е в центъра на София – пред Народния театър „Иван Вазов”.

Народът е гневен, че вместо да бъдат затворени стадионите и дискотеките, които разпръскват заразата, властта реши да накаже българите, като ги накара да носят маски дори навън, където вероятността да се заразиш клони към нулата, припомня Narod.bg.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.