Бойко послуша Narod.bg – смени синята риза с жълт пуловер, от краварник разкри, че скоро почва ново крадене на 1,7 млрд. лв. (ВИДЕО+СНИМКИ)

1 3 353

Бойко Борисов се вслуша в критиките на Narod.bg и смени синята риза с жълт пуловер. Публикацията ни, че мутрата от СИК обикаля села и паланки с една и съща рица месец подред, явно е стигнала където трябва, защото преди минути премиерът демонстративно се появи в кравеферма на земеделец от Пловдивско с искрящо жълт пуловер.

Компанията му правеха управници, за които има обосновани съмнения, че участват във финансовите машинации на хунтата – земеделския министър Десислава Танева, облечена досущ като негов жълт пуловер, финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, дочу Narod.bg.

По време на обиколката Баце уж на шега си каза болката: „Имам три ризи и си ги сменям.. Беха написАли, че ходя се една и съща само…”, като коментар на факта, че и Деси Танева се е облякла в жълто точно като него.

„Сега ще кажат, че сме се наговорИли да се облечем еднакво”, изцепи се сикаджията, на което „операторът” зад камерата – уж напусналата Севделина Арнаудова, отвърна: „Вече го казаха в коментарите”, видя репортер на Narod.bg.

От кравефермата Бойко обяви и новината – че до декември ще падне ново крадене на 1,7 млрд. лева, които се отпускат уж за земеделските стопани.

Реклама

Фермерът, който ги придружаваше в обиколката, послушно кимаше, защото очаква някой и друг лев за своите 400 крави и 15 000 декара земя, които обработва.

Според хвалбите на делегацията на хунтата 106 млн. са отишли за подпомагане на земеделието по ковид мярката. Фермерът, мигащ на парцали, се изненада и от друга новина – че ще се раздават и по 150 лева на теле.

Покрай виражите между кравите лъснаха още няколко „щедри подаръка” – от другия петък започват новите плащания по де минимис, похвали се Деси Танева. Властта дава 400 млн. лева повече по всички мерки в земеделието, компетентно обясни вярната министърка.

Малко преди да се появи в кравефермата и да раздаде 1,7 млрд. лева, примерът от СИК пусна следното съобщение на стената си във фейсбук, което предизвика хиляди подигравки:

Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията от коронавирус. 70 милиона лева са изплатени на хората по програмата.

България е държавата членка на ЕС, която инициира промени в регламента, които дадоха възможност за стартирането на тази извънредна мярка за компенсиране на загубите от COVID-19. За целта заделихме 106 милиона лева по три направления, с които помагаме на българските земеделци и преработвателите на земеделска продукция.

Всеки човек трябва да усети, че държавата е зад него. Заедно ще преодолеем тази пандемия. Мислим за всеки един българин, за малките населени места, помагаме на всички. Работим на високи обороти, за да може парите бързо да стигат до хората. До края на годината сектор "Земеделие" ще получи над 1,7 млрд. лева под формата на европейско и национално подпомагане. Това е с 400 млн. лева повече от предната година. 106 милиона лева са средствата, отпуснати в подкрепа на земеделските стопани във връзка с преодоляване на последиците от коронавируса. За първи път отделяме и 1,5 млн. лева за уговяване на телета.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 18 октомври 2020 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.