Премиер или примат? Бойко на пънче пред казана за ракия, а гръцкият министър-председател – в Харвард

1 3 143

Премиер ли има България начело, или примат? Въпросът не е заяждане с онова нещо от СИК, а съвсем сериозно питане на Narod.bg.

Ако вчера гледахте Радан Кънев по бТВ, щеше да сте наясно с отговора.

„Докато нашият премиер Бойко Борисов седи на едно пънче пред казана за ракия, гръцкият премиер представя гръцкия възстановителен план на колегите си в Харвард, защото той е доктор по икономика и е завършил Харвард“.

Това коментира евродепутатът Радан Кънев по повод опита за пиар на Баце от гората, където пред зам.-регионалния министър Николай Нанков, също поседнал на пънче, като своя шеф, и пред финансовия Кирил Ананиев бодигардът на Бай Тошо разсъждаваше за кредитния рейтинг на България на международната рейтингова агенция Moody’s, припомня Narod.bg.

Реклама

Евродепутатът критикува правителството за това, че все още не е представило публично своя проект на възстановителен план. След 15 октомври страните от Европейския съюз трябва да започнат изпращането на своите проекти за планове за възстановяване и устойчивост до Европейската комисия.

Парите за осъществяване на плановете ще дойдат по линия на Европейския механизъм за възстановяване и устойчивост.

До 15 октомври обаче всички страни имаха възможност да изпращат до Комисията черновите на своите проекти, за да получат конкретни коментари и препоръки по тях. Българското правителство все още не е оповестило публично какво е направило до момента за изготвянето на националния план за възстановяване и какво смята да включи в него.

Според Кънев Гърция и Румъния са „една обиколка пред България“, тъй като вече имат готови национални планове и те са „обсъдени и приети в техните общества“.

Евродепутатът коментира и продължаващите вече 100 дни антиправителствени протести. Според него „протестът вече се ползва с все по-голяма обществена подкрепа и непрекъснато се увеличава броят на хората, които подкрепят исканията на протеста“.

1 Коментар
  1. ivosav казва

    Нищо ново. Докато други държавници искат да решават проблеми , нашия тъпанар ходи в гората с компания от тъпанари. И му е весело , да той проблеми няма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.