Само в Narod.bg: Лесничеят на Бойко продава месо от дивеч! Премиерът се уреди – папка филе от елен

1 4 546

Бейзат Яхя, познат като „лесничеят на Бойко”, сочен като един от най-влиятелните хора в Североизточна България, дългогодишен председател на общинския съвет във Венец, зам.-шеф на любимото на властта ловно стопанство „Паламара“, получи карт бланш от ГЕРБ да продава месо от дивеч.

Както първо Narod.bg разкри, Яхя е придворният лесничей на хунтата. Именно в управляваното от него горско стопанство „Паламара” редовно бият дивеч премиерът Бойко Борисов и любимият му олигарх Валентин Златев.

Новината е, че модерна база за обработка на дивечово месо въведе в експлоатация Държавното ловно стопанство „Паламара”, съобщиха официално от Североизточното държавно предприятие (СИДП).

Строежът е започнал през 2017 г., а идеята за базата била на ръководството на СИДП. Базата е с площ 500 квадратни метра и е оборудвана с техника и материали, които да отговарят на всички изисквания на Българската агенция по безопасност на храните, коментират от стопанството.

Бейзат е един от най-близките до Баце

Екипът на ловно стопанство „Паламара“ гарантира за качеството на месото, което се предлага в новото предприятие. По цял свят дивечовото месо е търсено заради отлични вкусови качества и заради това, че не води до завишаване на вредния холестерол, като се смята, че е много по-полезно от месото, добито в индустриалните ферми.

Реклама

Дивечът се храни с естествена храна, богата на минерали и микроелементи, не приема добавки и лекарства, за разлика от промишлено отглежданите животни и всичко това прави месото му желано от хората в цял свят, коментира пресаташето на Североизточното държавно предприятие Татяна Димитрова.

Капацитетът на новата база е около 25-30 тона месо за година, като от продукцията могат да се възползват собственици на заведения, юридически и физически лица.

Читател на Narod.bg разкри още, че тарторът на хунтата редовно пазарувал оттук любимото си филе от елен, приготвено по специална рецепта специално за Бойко Борисов.

Сред редовните клиенти на дивечово месо били депутатите на ГЕРБ и мултимилионерите, които направиха състояние покрай Бойко като Кирил Домусчиев и Валентин Златев.

Още по темата:

1 Коментар
  1. […] Само в Narod.bg: Лесничеят на Бойко продава месо от дивеч! П… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.