Скандално! Кауфланд побългариха дезинфектиращите машини. Вместо да се извинят, вдигат скандали (снимки)

0 3 870

За недопустимо побългаряване на автоматите за дезинфекция в Кауфланд сигнализира колегата журналист Красимир Крумов, видя Narod.bg.

Вместо автоматът в магазина в Шумен да впръсква дезинфектант, в дупката е поставена бутилка, от която клиентите трябва да си пръскат собственоръчно, показват снимки на Крумов, публикувани във Фейсбук.

„Побългаряване. Адаптиране на мерките срещу COVID-19 в германски хипермаркет в Шумен. Да подскажа – като следващо решение, може да пъхнете в металната кутия по-слабичка служителка да пръска тя ръцете на посетителите„, коментира Красимир Крумов.

Журналистът е изпратил кадрите и до централата на Кауфланд, но вместо от управлението на хипермаркета да му се извинят и да вземат мерки, му вдигнали скандал, че е правил снимки в обекта им.

Narod.bg публикува целия разказ на колегата Красимир Крумов:

„Звъни ми телефонът. Германия, Хановер, Долна Саксония. Женски глас. Любезно-агресивен или агресивно-учтив, нахъсана такава някаква персона. От „Кауфланд“ съм, вика.

Разгеле, бързо реагират – вчера пуснах тук побългарения вариант на автоматичния им дозатор за дезинфектант в Кауфланд – Тракия в Шумен.

Реклама

Познайте каква е реакцията на българската служителка на тази германска компания, респективно на нейния отдел или политиката на цялата фирма.

Получихме, писука, вашия сигнал (метнах снимките и във формата им за обратна връзка). Доколкото виждам, сте правили снимки, а това е частен обект и нямате право да снимате… (Снимал съм, снимам и пак ще снимам)

Опитвам се да си я представя. С очила, без, руса, черна, с филъри, без тях… Всъщност както и да изглежда, глупостта не може да се заличи.

Не можеш, според мен, като предлагаш търговска услуга и са ти намерили кусур, в първото изречение да тръгваш нападателно. Ама според нея друго не можело – да пускам информация за това във фейсбук, първо трябвало на тях да обясня. Верно ли бе, муци? Уронване на престижа било.

Мадам, престижа на „Кауфланд“ в този случай го е уронило длъжностното лице, или длъжностните лица, както и управителят на обекта, които са допуснали въпросното побългаряване на дозатора, което представлява занижаване на нивото на първоначално предоставената услуга на фона на повишаване на нивото на заразата от COVID-19.

Сигурно, вика, сега е свършил препаратът. Не, казвам, от месец е така. Е ние имаме 60 обекта, не се предава тя. Казвам – качеството трябва да е еднакво във всичките обекти. И поне, вика, има дезинфектант.

Явно това маце нищо не е схванало.“

Звъни ми телефонът. Германия, Хановер, Долна Саксония. Женски глас. Любезно-агресивен или агресивно-учтив, нахъсана…

Публикувахте от Красимир Крумов в Петък, 9 октомври 2020 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.