Милионите- усвоени! Ремонтите- в саморазпад! Кмет- няма! Отговорност- също!

0 1 822

“Научихме своите уроци от ремонта на Графа” – това твърдеше Фандъкова наляво-надясно в предизборната кампания. Вместо да поеме здраво ръководството на града, да търси отговорност и изисква спазване на договорите с изпълнителите, които самата тя е подписвала, през последната година Йорданка Фандъкова съвсем абдикира от управлението на София. След едногодишно мълчание кметът обяви великото си решение на Ремонта на ремонта – застраховка от всяка строителна фирма и проектант в полза на Общината.

Фандъкова твърди, че основният проблем с ремонтите в София бил, че фирмите “изчезвали” след усвояването на парите и Столичната община не можела да предяви претенциите си. Затова решението било задължителна застрахователна полица, която да се усвои в такива случаи. Това е откровена лъжа. Практически всички големи ремонти в София през годините се извършват от тесен кръг фирми, свързвани в общественото пространство с управляващите от ГЕРБ.

Изчезнаха ли “Трейс”, “ПСТ Груп”, “Джи Пи Груп” „ГБС“ и другите ноторно познати играчи, за да не може Фандъкова да ги глоби и изиска гаранциите от тях? Не само, че не изчезнаха, но на всички тези фирми тя продължава да възлага нови и нови ремонти за десетки милиони.

Реклама

Фактите са, че Фандъкова и екипът ѝ си затварят очите за строителните компании – не се извършват проверки за състоянието на ремонтираните обекти, не се предявяват гаранционни претенции, чакат се гаранциите да изтекат, за да се ремонтира отново ремонтираното, дори не се води адекватна строителна документация, за да може да се преследва общественият интерес по законов ред.

За какво ни е застраховка срещу калпави строителите, когато всъщност ни трябва застраховка срещу калпав кмет и некадърното му управление? Така, както Фандъкова удобно забравя да предяви гаранционни претенции по сключените от нея договори, така ще забрави да предяви претенции към застрахователите на същите тези приятелски фирми!

Източник: Спаси София

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.