След кражбите за милиарди: Магистрала на Бойко ни убива! 12 катастрофи за 10 км на „Тракия” – не оставка, затвор и мъчения за виновните (РАЗКАЗ НА БАЩА)

1 2 214

Магистралите на Бойко Борисов, по които ПКП Цвета Караянчева не дава да пътуваме, защото ги е построил сикаджията, срещу когото протестираме, ни убиват.

След кражбите за милиарди – неспазени строителни процедури и невъобразими икономии на материали, за да остане голямо „ресто” за фирмата-изпълнител и нейните покровители по върховете на хунтата, АМ „Тракия” се превърна буквално в убиец, видя репортер на Narod.bg.

Тъжни примери да иска човек – вчера, 8 октомври, четвъртък, само за разстояние от десетина километра – от отбивката за Ихтиман до тунел „Траянови врата” в посока Пловдив, са регистрирани 12!!! катастрофи.

В една от тях на косъм се е разминала съпругата на автомобилния спец Александър Цветков, който разказа ужаса на приятелите си във фейсбук.

Прочетете за ужаса от първа ръка и после помислете защо шайката ГЕРБ толкова обича да строи, а оттам направете връзка и с чекмеджето на мутрата, пълно с банкноти по 500 евро. Откъде ли са дошли, а?

Много се чудих дали, какво и как да напиша, че вече наистина не виждам смисъл, но ще пробвам!

Това е от днес (четвъртък, б.ред.) по обяд. Нашето жалко подобие на магистрала в нашето жалко подобие на държава! Съпругата ми управлява семейния (и от части служебен) ни автомобил от Пловдив в посока София. Тракия, километър 57, спускането след тунела “Траянови Врата”.

Тя кара в дясна лента със 70 (седемдесет) километра в час, след като аз съм и отбелязал, че участъците там са много опасни като вали.

Аквапланинг прави колата неуправляема, тя успява да я удържи за кратко, следва 360-градусово завъртане, стъпва в канавката, качва се в гората, където събаря 20-ина метра ограда и се връща на платното, където спира в мантинелата вляво.

И колкото и да ви се иска, господа управници, милиционери и съграждани, няма несъобразена скорост, няма шофьорска грешка и не черното BMW е виновно както винаги!

Колата всъщност е виновна, че съпругата ми е невредима и се прибра вкъщи да прегърне детето ни на годинка и половина, което обикновено се вози отзад вдясно в колата, често пътувайки на точно тази магистрала, точно където колата е най-ударена!

Кой ще понесе вината сега? Кой е виновен? Кой щеше да носи отговорността, ако не бяха само смазани ламарини? Кой и какво ще направи, за да излекува раната от преживения кошмар?

Реклама

Това, уважаеми сънародници, е подсъдимо! Това е престъпна небрежност, която търпим от десетилетия! Знаете ли колко инцидента преброихме, освен 4-те коли, които са се врязали след нея на същото място и едва не са я отнесли?

12!!! Да, дванадесет коли бяха катастрофирали в рамките на 10-те километра от Ихтиман до тунела! ДВАНАДЕСЕТ!!! Прочетете го добре!

И причината е една и съща и това не е превишена или несъобразена скорост, безразсъдни шофьори или позицията на звездите! Причината е нелепата ни транспортна инфраструктура, абсолютно недопустимото и управление и контрол!!! Точка!!!

Занимавам се с автомобили, обучение на шофьори и моторспорт от 25 години и това е всеки Божи ден!!! Пропуските и невежеството са навсякъде – от шофьори, през служителите отговорни за контрола на всички нишки по веригата до най-високите нива на властта!

Два часа след инцидента и обаждането на 112 на мястото нямаше нито полицейска кола, нито линейка! А в една от колите пътуваше бременно момиче!!! Мислех си, че искам да съм прецедент и да се боря със системата…

Да съдя всичко и всички отговорни по веригата до дупка! Ама това няма как да стане, защото незнайно колкото трябваше да чакаме още, докато дойде някой да констатира с акт “нарушението”, защото абсурда на системата е такъв, че любимите ни служители на пътна полиция нямат механизъм, чрез който да сигнализират за това, а дори и да имат не го ползват!

И единственото, което щяхме да получим, е акт за “несъобразена с пътните условия скорост”. Какво по-естествено от това “пътните условия” да включват средно голяма река преминаваща по и през платното! Нали все пак точно на справяне с такива ситуации ни учат в 36-те часа кормуване за придобиване на правоспособност за управление на МПС.

Не искам оставка, не искам да протестирам, искам съд, затвор и мъчения за всички, които са допуснали и всеки ден допускат да се случват такива неща!

Но вече се отказвам да се боря и да чакам това, спирам да съм гражданин на тази държава и започвам да оцелявам както аз намеря за добре, щом живеем в такова беззаконие!

През изминалите 10 дни изминах над 4000 км в 10 държави, като през 70% от времето валя дъжд. Да ви кажа ли колко такива инцидента видяхме?

0!!! Да, НУЛА!!! Затова ставам гражданин на света! Повръща ми се от тази помия, която спирам да наричам родина! България вече гледа дъното отдолу!

И последните 6-7 месеца само доказаха всичко това! Благодаря за вниманието и се пазете, защото никой друг не го е еня за нас, независимо какви налози, данъци, граждански и застраховки плащаме…

За мен тук няма нито държава, нито каквито и да било морални, законови и етични норми! Всичко е загубено! Точка…

П.С. Благодаря ви приятели, че ви има! Обичам ви!

1 Коментар
  1. димитър казва

    когато някой иска да реши проблем,търси пътища!Когато някой не иска-търси…“несъобразена скорост…“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.