ДИСИДЕНТ №1: СИК на Бойко и Любен Гоцев оставиха България без зърно по времето на Жан Виденов (ПУБЛИКВА СЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ)

1 7 471

Един от малцината истински дисиденти в България – Петър Бояджиев, разкри една добре пазена тайна от годините на прехода, разкри репортер на Narod.bg.

Спряганият като възможен президент след падането на комунизма интелектуалец, спасил се от лапите на зловещата ДС с бягство във Франция, изненадващо обяви, че СИК, силовата групировка на Бойко Борисов.

Според информацията зад зърнената криза в периода 1995-1997 година стоят СИК и един от нейните създатели – Любен Гоцев, който напусна този свят преди ден – на 8 октомври.

Историята лъсна от пост на Петър Бояджиев във фейсбук, прочетете докъде се простират лапите на мутрите (без редакторска намеса):

Публикувам една компрометираща ме, според първосигналните, снимка с покойният вече Любен Гоцев в задушевен разговор в кулоарите на парламента, която някой от фотографите там ми я е направил и ми я е дал. Публикувам това, преди да пиша за отношението на някои хора към протестите, защото това показва нагледно, от каква тиня се опитват да извадят България протестиращите и разбира се тези които са я вкарали в тази тиня ритат и ще продължат да ритат.

Генералът ме познава много добре от 80-те години, но само по досие от разработките им, защото аз съм във Франция ИЗМЕНИК на РОДИНАТА, а той там е никой. А в България нали е бил голяма клечка в дс.

И са крояли толкова планове я да инфилтрират някой техен човек при мен, я да ме ликвидират. Да, ама съдбата решила друго и след 1991 година, започнах да си влизам спокойно в България, но само с френският ми паспорт.

Реклама

За Любен Гоцев аз тогава бях интересна птица, защото все пак в геостратегически план лагерът към който бях беше победител, а този към който той беше, беше победеният.

Не мисля, че той успя да има някаква полза от тези контакти с мен, но аз имах и то не малка полза. Но това е дълга тема. Само ще разкажа един важен от обществена гладна точка епизод.

Ако си спомняте, по времето на правителството на Виденов, се появи зърнена криза. Няма жито, въпреки, че е произведено, но го няма на пазара. Смут, крясъци и какво ли не. Всъщност житото си го имаше, но беше изкупено, на ниски цени, под ръководството на Любен Гоцев и складирано по силозите, за да му се вдигне цената, а и да се изнесе на висока цена част от него.

Да, ама някой от живелите тогава да са чули този факт. И Тъй аз научавам за една от базите, където има складирано жито в Карнобат. И научавам, че генералът е натоварил една сикаджийска група да го пази и да дава на когото той каже.

Разучих си добре проблемът и точно по обедната почивка, когато в офисът на сикаджиите беше останало само едно слабо информирано момче, влизам в офиса и казвам: Любен Гоцев ме изпраща да натоварите 4-5 вагона за София.

Отговаря, няма проблем, давай писмото. Ох, аз пък съм го забравил в колата, ей сега се връщам с него. Отивам в колата и се обаждам на генерала. Който ми беше дал дори и мобилният си телефон. Правя се на бунак.

Абе, Любо тук си имал в силозите жито, но ми казаха, че само с писмо от теб го товарят. Оня отсреща щеше да припадне, че съм го разкрил. Глупости, глупости, лъжат, лъжат и затвори телефонът. Та в такава държава живеете все още и сега. Държава на институциализираната ЛЪЖА.

1 Коментар
  1. Мария луна казва

    Браво.!най после истината излиза наяве.!Петър Бояджиев е истинска история,той е дисидент и много неща знае.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.