СУПЕР СКАНДАЛ: МВР обгазява протеста с незаконни химикали (ДОКУМЕНТ)

0 4 538

Супер скандална новина произведе адв. Албена Белянова, която е една от най-ревностните протестиращи срещу хунтата на Бойко Борисов.

Оказа се, че МВР е използвало нерегламентирани от закона химикали за обгазяване на демонстрантите. Няма как такова безобразие с цел да бъдат съкрушени гневните българи да бъде разпоредено само от вътрешния министър Христо Терзийски, без знанието на премиера, коментира източник на Narod.bg.

Така излиза, че със знанието на министър-председателя народът е бил обгазяван с химикали, които не са утвърдени от министъра на здравеопазването.

Ето и поста на адв. Албена Белянова, който обяснява всичко:

Ето и отговора на здравния министър, който признава, че МВР не е попитало експертите дали използваните газове са безопасни за здравето на протестиращите

Реклама

Едно обгазяване. Един обгазен. Аз решавам. Никакви угризения.

По време на проведеното на 02.09.2020 г. Велико народно въстание служители на МВР използваха химически вещества за намаляване способността за съпротива на протестиращите чрез дразнещо въздействие върху очите, кожата и горните дихателни пътища.

По реда на Закона за достъп до обществена информация заявих и с Решение от 16.09.2020 г. от МВР ми бе предоставена информация, че при охрана на мероприятия и овладяване групови нарушения на обществения ред служителите на МВР използват САМО утвърдени от министъра на здравеопазването химически вещества.

В тази връзка, също по реда на Закона за достъп до обществена информация, поисках от министъра на здравеопазването да ми предостави информация кои са утвърдените от него химически вещества, разрешени за използване от служителите на МВР.

Отговорът от Министерството на здравеопазването гласи, че в Министерството на здравеопазването към настоящия момент НЯМА постъпили заявления от МВР за утвърждаване на химични вещества, които да се използват при изпълнение на служебните задължения на полицейските органи.

Полицейските органи, на които гражданите плащат заплатите, обгазяват същите тези граждани с каквото си искат. Толкова за върховенството на закона.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.