Бойко пак изложи България – Европейската агенция за лекарствата попари София – столицата ни не става за нищо (ДОКУМЕНТ)

0 3 183

Пиар експертът Любомир Аламанов осветли новина, която, неслучайно, не попадна в българския информационен поток – в събота, 3 октомври, Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) публикувал доклад по кандидатурите на 19-те града за ново седалище, видя Narod.bg.

Оказа се, че българската столица София е на последно място само с един изпълнен от 30 зададени критерия. Така ЕМА направи на пух и прах хвалбите на Бойко Борисов е протежето му Йорданка Фандъкова за европейското развитие на България. Лъжата е заложена дори в името на управляващата партия, припомня Narod.bg.

Ето пълния текст на Любомир Аламанов:

Снощи милите хора от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) са публикували доклад по кандидатурите на 19-те града за ново седалище. О, чудо, София е на последно място, свети всичко в червено, от 30 критерия само 1 /един/ е изпълнен… Срам.

Докато политиците се разправят за кумове, мумии, кой е добър по характер, кой колко е велик, как трябва да се брани „българския национален интерес“, как трябва да се забраняват НПО-а и други подобни ГЛУПОСТИ, в очите на европейците продължаваме да се излагаме безобразно. И само защото управляващата каста са некадърни или безхаберни. Или и двете заедно. Срам.

Реклама

Пичове, ако не можете една кандидатура да направите като хората, питайте. Елате на курсове, ще ви научим. Спрете да излагате България като двойкаджии на тест. Срам.

Пак да повторя, срокът за подаване на кандидатурата беше до 31.юли. Всички други действия след тази дата, особено организирани тук в страната, а не в Лондон или Брюксел, са направени само за оправдание пред избирателите. В стил: „Ние нещо правим и сме активни, ама те не ни избраха…“ Представителите на МВнР, МЗ, Народното събрание и политическите партии, които разиграваха този театър, или са знаели това за срока и са ни заблуждавали, или не са знаели и значи не стават за постовете си. Срам.

Интересно ми е дали някой ще понесе отговорност за този провал да имаме седалище на европейска агенция в България. Лесно е да вдигаш патрЕотични лозунги, но е сложно да работиш истински за страната си. И ако някой се опита да понесе отговорност, дали пак партийните организации ще се вдигнат на яростна подкрепа, защото са „Добри хора“. Партийните апаратчици продължават да ни закопават. Срам.

Ето пълния доклад:

http://bit.ly/2xezjfH

Разгледайте приложенията. Прости екселски таблици, прости критерии, прости изисквания. Като за прости хора. Явно оказали се сложни за нашите управляващи… Срам. А ние във всичко светим в червено. Цветът на срама.

(В таблицата по-долу, Приложение А2, Малта и Стокхолм са в същото положение. Но в другите приложения имат зелени плюсове. А и в Стокхолм е European Centre for Disease Prevention and Control. И не искам да се радвам, че други са зле. Искам да знам, че ние сме добре…)

Искам още неща да им кажа, ама май трябва да спра, че по бъдещия Закон за Защита на държавата може да ме забранят. Или друго. Със задна дата. Тези са способни на всичко. Срам.

И не само срам. Оставка. Време е. Хубав ден!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.