Освен парите и жените: Голямата страст на Бойко – луксозните коли. Любимият му джип е мутреският мерцедес G-Class

0 6 730

Голямата страст на премиера с мафиотска закалка Бойко Борисов, освен парите и жените, са луксозните автомобили. Това припомни пред Narod.bg познат на премиера от близкото минало, доброволно зарязал приятелския кръг на сикаджията.

През последните месеци Бойко обикаля страната в безплодни пиар акции зад волана на служебен джип от марката „Тойота”. Баровският автомобил е от модела „Секвоя“, а същото име носи и вилата на премиера в резиденция „Бояна“, където лъсна чекмеджето с милиони евро в банкноти по 500 и кюлчета злато без ясен произход.

По пътищата на България рядко могат да бъдат видени джипове като премиерския, тъй като са изключително скъпи и се произвеждат за пазарите в Северна Америка и Арабския свят.

Narod.bg пръв разкри, че лъскавата тойтата е купена с парите на горско стопанство, управлявано от близък до Бойко лесничей. Според информацията зад обществената поръчка за закупуването на общо 5 броя тойота Sequoia 5.7 v8 Executive 4×4, всеки на стойност 250 000 лева, стои несменяемият шеф на Югоизточното държавно горско предприятие инж. Пейчо Иванов Върбанов, изключително близък до Бойко Борисов.

Горският е масон като Бойко, но стои над него в йерархията на тайната ложа и е нещо като шеф на премиера, хвърли бомбата читателят на Narod.bg.

Реклама

„Джипката” на Бойко е с дължина над 5 метра, а широчината и височината ѝ са около 2 метра. Вътре спокойно могат да пътуват до 7 човека, а конските сили на тойотата са цели 381. Със същия модел се возят звезди от Холивуд, като най-запаленият фен е актьорът Марк Уолбърг.

В личния си гараж в Банкя обаче сикаджията къта истинско колекционерско бижу. Бойко има ретро мерцедес, произведен през далечната 1968 г. Лимузината имала сантиментална стойност за лидера на хунтата и била отлично реставрирана. Цената не е ясна, но се говори за около 50 000 евро. Този мерцедесът бил е единствената лично негова кола, останалите се записвали на приятели и роднини.

През годините обаче афинитетът на Баце към джиповете става все по-явен. Още като главен секретар на МВР Борисов предпочитал да кара култовия мутренски G-Class, известен у нас като „кубче“. Като кмет на София пък Бойко пилил гуми на джип от японската марка „Субару“. Понякога се придвижвал и с леки автомобили, но като истински капо ди тути капи предпочитал комфорта и проходимостта на джипките.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.