Олигархът на Баце: Киро Гела друса кючеци на яхтата си за €50 млн. (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

1 6 165

Един от придворните олигарси на Бойко Борисов – Кирил Домусчиев, друса бесни кючеци на яхтата си KD (първите букви на името му, б.ред.) в турския комплекс Dedeminn Marina Hotel в Гьочек. Мултимилионерът, познат като Киро Гела заради необяснимата си любов към козметиката за коса, стана за резил преди години, когато се оказа, че се обръща към Бойко Борисов с угодническото „шефе”, припомня Narod.bg.

56-метровата KD струма 50 милиона евро…

Сега разградският баровец лъсна с нова изцепка – кълчи кълки на своята яхта, оценена на 50 милиона долара! (ВИЖ ВИДЕОТО)

Зрител на #ДЕНЯТ от #Турция изпрати този клип, заснет снощи (сряда, 30 септември). Това е яхтата KD, за която имаше грандиозен скандал и взаимни заплахи между Валери #Симеонов и #Домусчиев по повод приватизационния договор на #БМФ. Обвиненията странно стихнаха, но не и купонът на палубата, където българска чалга озвучава среднощната тишина на марината Гьочек. Зрителят се пита дали Симеонов все още смята, че протестиращите са „червени кхмери“…

Това написа журналистът Веселин Дремджиев на стената си във фейсбук

КD

✔️ Зрител на #ДЕНЯТ от #Турция изпрати този клип, заснет снощи. Това е яхтата KD, за която имаше грандиозен скандал и взаимни заплахи между Валери #Симеонов и #Домусчиев по повод приватизационния договор на #БМФ. Обвиненията странно стихнаха, но не и купона на палубата, където българска чалга озвучава среднощната тишина на марината Гьочек. Зрителят се пита дали Симеонов все още смята, че протестиращите са "червени кхмери"…

Публикувахте от ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев в Четвъртък, 1 октомври 2020 г.

Суперскъпата яхта KD на Киро Гела бе осветлена покрай скандала между бизнесмена и лидера на НФСБ Валери Сиемонов.

Ето и хронологията на яхтената тема между двамата:

Реклама

Октомври, 2017 година:

„Вицепремиерът Валери Симеонов се подигра на най-едрия бг олигарх Кирил Домусчиев, с когото са във война, че е включил личната си супер яхта във флотилията на БМФ, за да не плаща 50 млн. лв. глоба за неизпълнение на задължения към държавата: „Собствениците на Български морски флот са се изплашили, че другата година ще трябва да платят около 50 млн. лв. неустойки по неизпълнението на приватизационния договор и купуват панически големи и евтини кораби – барем „добутат“ донякъде задължението си за поддържането на тонаж (след като нарязаха за старо желязо купените от държавата кораби). Стига се дотам, че са включили във флота и новата си 120-метрова луксозна яхта. Следя процеса внимателно и подготвям втори сигнал до прокуратурата за самия приватизационен договор – ако има закононарушения, то държавата трябва да си върне Българския морски флот“.

10 октомври, 2017 година, Кирил Домусчиев отвръща на удара:

„90% от твърденията на Валери Симеонов са неверни. Български морски флот били купили яхта. Вчера излязох с декларация – ако намери такава яхта му я подарявам. Такава яхта струва над 200 млн. евро. Тази яхта я няма и неслучайно ще заведа дело защото цяло лято слушам щуротии. Той с всички тези изказвания се опитва да влияе на съда, което не е редно. Аз смятам, че тъй като ние подадохме определени искове и бяхме прави, някои претенции бяха отхвърлени от арбитражния съд, а някои признати. Каквото се произнесе инстанцията ще се съгласим“, посочи той.

Година по-късно, 22 октомври 2018 година, Валери Симеонов и Кирил Домусчиев са рамо до рамо, а Домусчиев се обявява против оставката на Симеонов:

„Представителите на работодателските организации се обявиха против оставката на Валери Симеонов. „По всички теми стигнахме до съгласие с вицепремиера Симеонов. И това не е случайно, защото той идва от бизнеса, създава един успешен бизнес. Той най-лесно може да разбере какви са проблемите на българския работодател“, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. По думите му в последната година бизнесът имал много добър диалог с Валери Симеонов. И от други министри сме получавали разбиране, но сега постигаме резултати. Всички политици говорят с умиление за микро бизнеса. Е, така ли му помагаме – с въвеждане на данък инвалид или като увеличаваме осигурителната тежест? Надявам се чрез вицепремиера да бъдем чути и от премиера на България, и от всички депутати. И до такива увеличения да не се стига. Синдикатите са вредни за България, защото те не създават БВП. Уличният натиск и тези социални протести няма да ни доведат до добро. Ние искаме да има стабилност, защото изборите временните правителства не са нещо, добро за българския бизнес“, коментира още Кирил Домусчиев.

Според сигнал до медиите личната яхта на олигарха на Бойко носи името „KD“. Чудото е колосалните 56 метрова. Произведена е в Италия във фирмата „Сан Лоренцо“, която е втора в света в списъка за фирми, произвеждащи луксозни яхти, дълги повече от 24 метра.

Яхтата е поръчково изпълнение, а цената и е около 50 млн. евро. Според сигнала логистиката и организацията по покупката на яхтата със зададени периметри и специфики от купувача е стартирала в Маями, САЩ.

Източникът твърди още, че яхтата е имала около 11 спирки, преди да акостира в ръцете на Киро Кела, включително Куба, където за нея се грижел възрастен полковник от службите на Фидел. Сред дестинациите, посетени от яхтата, са Антигуа, Пуерто Рико, Доминикана, Санта Лучия, Карибите.

1 Коментар
  1. Oderus Urugus казва

    Гелосана курво!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.