Вижте каква руина остави зад себе си здравният министър в „Александровска болница”: Клиника, или тоалетна? Къде потънаха 70 млн. лева? (ГАЛЕРИЯ)

0 2 679

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заряза Университетска болница „Александровска”, на която дълги години бе шеф, в окаяно състояние. Това не е болница, това е тоалетна, при това пред разпадане, видя репортер на Narod.bg.

Почти целият професионален живот на професора минава в Александровска болница. През март 2013 г., след поредица от скандали около подписването на колективния трудов договор, тогавашният здравен министър – недоразумението на ГЕРБ Десислава Атанасова, го назначи за временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс. Няколко месеца по-късно проф. Ангелов печели този конкурс и бе назначен официално за изпълнителен директор.

А неговите колеги твърдят пред Narod.bg, че за да си гарантира позицията, е платил „на когото трябва”.

Запознати с кариерното му израстване в болницата разказват, че по онова време Ангелов е бил най-обикновен коремен хирург. Но бил толкова амбициозен, че успял с интриги да увлече след себе си някои от по-младите медици, като ги убедил да пишат протестни писма и да оспорват решенията на тогавашния директор – академик Лъчезар Трайков.

Така властолюбивият доктор, спряган като опасно близък с нежния актьор Владо Карамазов, успял да спретне малък преврат в едно от най-големите и стари лечебни заведения у нас и да се намърда в директорския кабинет. А след това само за няколко години, почти „на бегом”, минал през академичните длъжности доцент и професор.

Любопитен е и факта, че Костадин Ангелов поема болница с налични средства по сметката и без никакви задължения, но само за 7 година натрупва дълг от около 70 милиона лева, обясниха пред Narod.bg колегите на новия здравен министър.

Въпросът е къде са парите, след като инфраструктурно болницата прилича на бунище – изпадала мазилка, олюпена боя, ръжда навсякъде, сякаш  не е клиника, а здание, изоставено от години.

Ето какво написа по темата преди ден лекарят от Александровска болница д-р Андрей Коцев:

Реклама

„Александровска” болница, г-н министър на здравеопазването. Помните ли я? Доскоро й бяхте директор. А снимките са от днес (28.09.2020 г.), почти година след организираните от синдикат „Защита” протести срещу отвратителните условия на труд в болницата.

Протести, които бяха подкрепени от работещи в болницата, пациенти и студенти. Протести, заради които Министерството на здравеопазването отпусна милиони левове за ремонти?!

Къде са тези милиони? На една от снимките от персонала е залепен надпис върху паянтова врата “Не пипай. Вратата ще падне”. Добре, няма. Но това изгнило правителство народът на България ще пипне и вие ще паднете с него. Знаете го добре, нали?!

Д-р Андрей Коцев

Визитка: Д-р Андрей Коцев от синдикат „Защита“ е говорител на медиците от „Света София“, които искат да напуснат заради коронавируса. Той е лекар в Отделение по гастроентерология към УМБАЛ  „Александровска“ -София. Извън лекарската професия  прави впечатление участието му в множество протести. Д-р Коцев винаги е на първа линия на протестите на медици, независимо от повода.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.