Narod.bg иска съд и присъда за далаверата АМ „Тракия”: Ремонтът на ГЕРБ е по-скъп от строежа. Кражбите продължават…

0 3 819

Narod.bg призовава: Време е хунтата на ГЕРБ да бъде изправена пред съда и получи заслуженото си наказание за кражбите за милиарди пред последното десетилетие.

Ремонтът на нагънатия на вълни 52-километров участък между Чирпан и Стара Загора на магистрала „Тракия“ ще струва повече от построяването на участъка. Той тръгва до дни и ще се извършва на етапи без да е ясно колко дълго ще продължи. Поредната скандална далавера лъсна от думите на Иван Досев, член на Управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), пред БНТ.

Ремонтът ще започне с платното в посока София – Бургас и неговата прогнозна стойност около 90 млн. лв., каза инж. Досев.

Това е рекордна цена за ремонт на магистрала, построена преди десетина години. Участъкът от двете платна от 38.6 км, от 171 до 210 км на аутобана, беше изграден в периода 2003 – 2007 г. от „Джойинт Венчър Рануей“ АД с изпълнител „Пи Ес Ай“ Стара Загора за 104.7 млн. лв. с ДДС или средно по 2.7 млн. лв. за километър на двете платна.

Реклама

Сега без публично възлагане третият кабинет на Бойко Борисов дава 1.7 млн. лв. само за ремонт на едното платно, без да представи никаква обосновка и дори плановете и етапите за извършване на ремонта.

Той се възлага на пътноподдържащата фирма на магистрала „Тракия“ – държавната „Автомагистрали“. В момента тя е ангажирана с изграждането на магистрала „Хемус“, ремонтите на виадуктите по магистралите и тунел „Витиня“, укрепването на свлачища – общо поръчки за около 3 млрд. лв. възложени и директно от държавата.

Първоначалната идея за ремонта на участъка между Чирпан и Стара Загора беше да започне през втората половина на септември и да бъде направен за 3 месеца, но за съжаление това не може да стане и затова ще се прави на етапи, каза Иван Досев.

Пътният шеф обаче не каза нито колко време ще продължи ремонтът, нито на колко етапа е разделен участъкът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.