Дон Боци – българският Пабло Ескобар – от кражби на коли, през наркотиците, до политиката

0 6 537

Дон Боци – българският Пабло Ескобар! От кражби на коли, през трафик на наркотици, та чак до политиката!

Българският Пабло Ескобар, дон Боци, напълно копира биографията на Pablo Emilio Escobar Gaviria. И той като него започва с кражби на коли, след което се прехвърля към наркотиците, а в последствие и в политиката. През 1980-те години Ескобар става международно известен, след като наркомрежата му печели слава.

El Cartel de Medellin започва да контролира голяма част от наркотиците, внасяни в САЩ.

Дон Боци също става световно известен след създаване на партията си, чрез която започва да контролира живота в страната.

Картелът Меделин изразходва над 1000 долара на седмица само за закупуването на ластици, с които да захваща пачките с пари. Повечето от парите се съхраняват в складове, но около 10% от доходите се отписват, тъй като в някои складове мишките започват да гризат банкнотите.

Това обаче не може да се случи при дон Боци, защото той съхранява пачките евро и кюлчетата злато в нощното си шкафче, върху което неизменно е пистолета му.

Реклама

Ескобар е считан за герой от мнозина в Меделин, както и Боци в България. Колумбиецът има вроден талант към връзките с обществеността. Бидейки дългогодишен спортен запалянко, той финансира множество футболни игрища и детски футболни отбори, но и дон Боци не му отстъпва, като народняшкото си поведение надгражда с просташки хумор.

Не пада по ниско и по отношение на финансирането на частни футболни отбори, строеж на игрища по села и паланки за бедните.

Точно както картела Меделин стои над закона, така и неговата групировка наричана в страната Шайка и определена като мафия стои над българските закони. Дон Боци остава недосегаем повече от 30 години.

Когато примката около наркобарона Ескобар започва да се затяга, той пише писмо до президента в което казва, че ще се предаде отново само, ако му позволят да излежи присъдата си под домашен арест. В отговор му се казва, че единствено може да му се осигури защита.

Нещо подобно получава и дон Боци от българския президент. Съдбата на Ескобар е трагична, а днес компанията на клана Escobar Ink прави смарфони, като 2019 г. пусна на пазара Escobar Fold 11 смартфон със сгъваем екран, пряк конкурент на Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X.

Същата година комплексът на Ескобар е взривен и разрушен, за да бъде изграден парк и издигнат мемориал в памет на жертвите на трафика на наркотици.

Yuri Tsvetkov, фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.