Дончева потвърди информацията на Narod.bg: Борисов не подава оставка, защото има ангажименти към СИК

0 2 240

Премиерът Бойко Борисов не може да си позволи да подаде оставка, защото има ангажименти към СИК. Това обяви Татяна Дончева пред БНР като така потвърди информацията на Narod.bg.

„Не виждам база за споразумение, а и неслучайно ГЕРБ упорито настояват, че нямало диалог с протестиращите… Проблемът на ГЕРБ е служебното правителство, те осъзнават, че всеки ден на власт нищо не им носи“, коментира лидерката на „Движение 21“, която също излиза на площада да вика „Оставка“.

Тя подчерта, че като причина могат да се добавят и „ангажиментите, поети на правителствено ниво към различни бизнеси и други кръгове за сключване на сделки“.

Реклама

Като част от СИК Борисов има ангажименти към СИК – Маджовци, Маргини и всякакви продължения. Има ангажименти към Домусчиев, следете раздаването на концесиите на пристанищата. Домусчиев има аспирации да получи всички пристанища по морето, а пък ТИМ да се задоволи с пристанищата по Дунав“, коментира Дончева.

ГЕРБ може да не долазят до времето на редовните парламентарни избори… Не случайно предприеха заградителни мероприятия. Преди месец обещаха увеличаване на студентските стипендии. Миналата седмица направиха срещи с ректори и обещаха, че ще увеличат с 20% заплатите на университетските преподаватели. Те се страхуват, че студентите, които ще дойдат на 1 октомври, могат да направят това, което направиха за Луканов 1990 година. Въпросът е кой за колко ще се продаде“, допълни Татяна Дончева.

Тя е категорична, че ГЕРБ няма да спечели следващите парламентарни избори.

„Има ескалация на омраза. Протестите ерозират, независимо дали ГЕРБ ще долазят до изборите. Въпросът е дали ще можем да си осигурим честни избори“, заключи Дончева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.