Униформените мутри на Бойко бият, влачат и блъскат жени, за да осигурят комфорта на здравния министър!

2 2 419

След участието си в „Панорама“ здравният министър Костадин Ангелов не пожела да си тръгне сам, за да не се засече с протестиращите, които бяха блокирали трите изхода на БНТ. Около час ченгетата се чудиха как да го изкарат. Накрая решиха да го изведат през изхода, който е към бул. „Евлоги Георгиев“, тъй като там имаше най-малко хора, а освен това е и близо до Орлов мост, видя Narod.bg.

За да се справят с протестиращите, голяма част от които бяха жени, полицаите предпочетоха да приложат сила като блъскаха и влачиха протестиращите пред автомобила с министъра. Акцията по „спасяване“ на Ангелов трая около 30 секунди, като грозните сцени се разиграха пред очите му.  След като стигна до Орлов мост, колата даде газ към Цариградско. 

Приятели и единомишленици, тези, които не мислят като мене, към всички се обръщам.Тази вечер се случи нещо чудовищно….

Публикувахте от Lilla Johnson в Петък, 25 септември 2020 г.

От видеото се чуват писъците на блъсканите жени. Във Фейсбук се разпространява снимката на едно от ченгетата, за което се твърди, че е упражнило най-голямо насилие. Докато чакаха Костадин Ангелов, протестиращите само скандираха „Оставка!“. Болшинството от тях бяха млади хора.

Реклама

Lilla Johnson написа във Фейсбук за полицая на снимката: 

Не мога да повярвам, че това младо момче ме грабна и ме изхвърли като предмет без душа! Мога да съм му майка . А той ме подмяташе, за да отвори път на лимузината на министъра!
Какво падение, колко тъжно!

Приятели и единомишленици, тези, които не мислят като мене, към всички се обръщам.
Тази вечер се случи нещо чудовищно. То е чудовищно според личните ми нравствени критерии.
Не мога да мълча.
Пред очите ми тази вечер се разиграха сцени, които съм виждала само от репортажите от протестите в Беларус.
Там гледах как бият и влачат жени. Защото жените излизат напред пред Лукашенко с наивната надежда, че той ще има свян и достойнство и няма да посегне на по-слаб човек.
Но той посяга.
И това е чудовищно.
Вярвате ли, че в България става същото?
Тази вечер аз бях на един заден вход на БНТ. Имаше и други хора, чакахме министъра на здравеопазването Ангелов.
Имаше охрна от млади и яки момчета. Дойде началникът им и ни каза да се разотидем, защото вратата, пред която стоим, не се е отваряла от години.
Бях готова да повярвам.
Но останах.
Аз протестирам. Протестирам, защото три месеца останах вкъщи, сгърчена от страх, че ще се разболея, ще страдам и ще умра.
Така ми казваха по телевизора.
След това започнах да се питам защо никой около мене не боледува.
После престанах да си навивам часовника в 8 часа и да слушам Щаба.
После започнах да пътувам из България.
После започнаха протестите и палатковите лагери. Хиляди хора в плътна близост всеки ден, стотици хиляди минаха през площадите и никой не се разболя.
После започна учебната година и Щабът чух, че ще възстанови брифингите си, защото много опасна е ситуацията.
И искаше ми се да получа отговор от министър Ангелов кое не е наред в целия пъзел. Нямах надежда вече, че той ще се появи.
Тогава от този вход, изоставен уж от години, наизлязоха грамадни тежко въоръжени мъже. Виждах, че започват да разбутват хората, буквално ги размятаха.
Тогава се показа луксозна черна лимузина. Около нея вървяха преторианци. Те събориха няколко човека. Колата на министъра на здравеопазването настъпваше сред множеството – не внимателно, със скорост. Мутрите около него поваляха хората.
Министърът стоеше и гледаше. Той, човекът, призван да се грижи за здравето и живота на хората, гледаше как размятат „незначителни“ човешки тела.
Стана ми срамно, че виждам това и се хвърлих пред колата.
Мислите ли, че министърът спря да попита защо тази немлада жена, образована, личи по очилцата, е стигнала да ляга пред колата му?
Не, шофьорът му даде газ.
Стиснах очи и си казах, че сега ще се мре.
Тогава усетих, че със страшна сила някой ме подмята. Това е мъжът от снимката. Аз виках, че не съм млада, не мога да повярвам, че ми посяга. И той каза: „Каквато като си стара ма!“
И ме метна към канала.
Министърът продължи да мачка хора, и други се съпротивляваха.
Министър с лимузина. С охрана. И пред него една бедна учителка.
Не мислите ли, че това се нарича падение?“

2 Коментара
  1. postradal pasi казва

    Гадни милиционери да пукнете дано и така както вие постъпвате да се връща на вашите близки и най вече деца, мръсни гадове

  2. 1 казва

    1

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.