Цветан Цветанов: Бойко уволняваше по списъци на ДПС, ГЕРБ предаде своите ценности

0 2 294

„Хора се уволняваха от министрите в услуга на една или друга политическа сила. ДПС бяха обслужвани с всичките горски в цялата страна.

Никой не ги защитаваше, освен мен. Премиерът беше разпоредил на Порожанов да се срещне с Мустафа Карадайъ, имаше списък за уволнения, аз спрях този списък“. Това обяви Цветан Цветанов пред Нова телевизия тази сутрин.

„Ако тези уволнения бяха започнали да се случват, аз щях да направя публичен този разговор. Докато бях в парламента, заедно с колегите, които споделяха тези тревоги, съм се противопоставял на тези безобразия. Аз бях буфер, който понасяше негативите на тези събития“, заяви Цветанов. Той твърди, че не е допуснал да бъде толкова близък до Борисов, че да попадне в скандалите със записите и пр.

Цветанов специално открои вътрешната битка в ГЕРБ с Георги Харизанов – преди съден за злоупотреби като шеф на „Напоителни системи“, а сега смятан за особено близък на Борисов.

Реклама

„Бил съм против влизането на дадени хора в листите на ГЕРБ, защото съм смятал, че те нямат необходимия обществен имидж“, каза по адрес на Харизанов лидерът на „Републиканци за България” и разкри, че Борисов е настоявал да го вкара в листите. Цветанов разкритикува и Томислав Дончев, че нищо не е свършил за електронното управление.

„Аз не съм предал ГЕРБ, ГЕРБ предаде ценностите на партията. Предателство е да останеш и да продължаваш да правиш това, което е против твоето усещане и съществуване на политическата сцена“, каза още той.

На въпрос има ли пълно с информация чекмедже, поясни, че няма папки и няма информация никъде, освен в главата си.

За съмненията в ГЕРБ, че той е правил снимките на премиерското чекмедже, Цветанов заяви: „Не мога да бъда аз, и не може да бъде мъж. Всякакъв режим в пространствата на вилата, достъпът до по-интимната част, трябва да е осигурен с разрешение на премиера и на НСО“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.