Неграмотникът Бойко: ЕК върна 1 млрд. лв.! Narod.bg разкри: Борисов преписал текста от сайта на Фонд „Земеделие”, който излиза всяка година, не разбира и дума

1 5 665

Неграмотникът, начело на държавата вече десетилетие – Бойко Борисов, отново пусна нескопосания си пиар. Министър-председателят качи на стената си във фейсбук хвалба, че Европейската комисия е възстановила почти 1 милиард лева на България през Държавен фонд „Земеделие”, алармира читател на Narod.bg с позиция в ДФЗ.

Истината е, че това се случва регулярно всяка година по едно и също време. „Това е рутина, парите винаги са едни и същи, освен ако няма санкции. Такива удари през пръстите обаче имаше по времето на първото управление на Десислава танева в Министерството на земеделието и при втория мандат на Румен Порожанов начело на ДФЗ”, припомни читателят на Narod.bg.

„Защо премиерът не каже как нищо в ДФЗ в момента не работи по ПРСР? Защо не каже колко точно са разплатените пари за 2020-а? Защото не знае, не разбира и думичка от написаното, не знае дори какво означава ПРСР.Няма и как да знае, че това е

Програма за развитие на селските райони, защото е тотален неграмотник”, ядосва се източникът на Narod.bg.

По думите му текстът, качен на стената на Бойко във фейсбук, е преписан от Държавен фонд „Земеделие”.

Проверката на Narod.bg установи, че това е самата истина. Предлагаме ви и двата текста – от стената на Борисов и от сайта на ДФЗ, изводите оставяме на вас:

Хвалбата на Бойко:

Реклама

Европейската комисия възстанови на България близо 1 милиард евро към Държавен фонд „Земеделие”. Средствата, декларирани от фонда, се възстановяват на 100% от ЕК и няма никакво забавяне в изплащането им. 769 963 833 евро са върнати към ДФЗ по линия на директните плащания и селскостопанските пазарни механизми. Общият размер на възстановените субсидии по ПРСР е 227 971 534 евро. От 16 октомври започват плащанията за 2020 г. към земеделските стопани, като необходимите средства са осигурени.

Обичам да опровергавам лъжите с факти. Освен, че няма спрени пари за земеделие и корупция в усвояването на европейските средства – сега получаваме най-големия финансов пакет за подкрепа на фермерите в България. Еврофондовете са спирали, но при друго управление. Оставям обаче машинациите на опонентите ни, в тях са по-добри.

Текстът, пуснат на сайта на ДФЗ няколко часа по-рано:

Европейската комисия (ЕК) регулярно и в пълен размер възстановява сумите по ЕФГЗ и ЕЗФРСР към Държавен фонд „Земеделие”.

За настоящата календарна година до момента размерът на възстановените субсидии е близо 1 млрд. евро (997 935 367 евро).

769 963 833 евро са върнати към ДФЗ по линия на директните плащания и селскостопанските пазарни механизми, които се финансират от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ). Последният транш е от 3 септември 2020 г. в размер на 430 569 евро.

Общият размер на възстановените субсидии по ПРСР е 227 971 534 евро, като последният транш от тях е преведен на 18 август 2020 г. и е в размер на 82 292 382 евро. Средствата за ПРСР идват по линия на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР).

Ръководството на ДФЗ заявява, че средствата декларирани от фонда се възстановяват на 100% от ЕК и няма никакво забавяне в изплащането им.

1 Коментар
  1. Някой казва

    Като ви гледам сайта, без нито една реклама, става ясно от какви сили и подбуди се финансира.. За да пише така злобно опитвайки се на бялото да продаде черен образ..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.