Нейсе! ГЕРБ на бунт срещу Жоро Тръбата, набутва свои „калинки” в потъващата партия

0 4 637

Герберите се разбунтуваха срещу пишман политолога Георги Харизанов, познат повече с прякора Жоро Тръбата покрай присъдата, която получи за източването на държавното дружество „Напоителни системи” и разпродадената за скрап инфраструктура на предприятието.

Симпатизанти на пропадащата и без това управляваща партия са гневни, че „калинката” на Бойко Борисов деребейства в ГЕРБ и я излага в публичните си прояви, особено във фейсбук. За капак подмазвачът начутва свои „калинки“ в редиците, пишат гербери до централата в София, съобщи „Галерия”.

Жоро Тръбата е член на ГЕРБ от 2007-а, в момента участва в т.нар. Институт за дясна политика, което уж било мозъчният тръст на Бойковата партия. Освен това осъденият „политолог” е и шеф на пропадналата телевизия „Европа”, флагман на ГЕРБ, където журналисти и оператори пищят от липсата на заплати, припомня Narod.bg.

От задкулисните игрички на Тръбата пропищяха и депутати на управляващите. При последния сблъсък с лакея на Бойко бившият конституционен съдия Георги Марков бе принуден публично да признае, че с такива „капацитети” като Георги Харизанов и Деница Сачева ГЕРБ няма шанс.

Жоро Тръбата отвърна с нова обида – че Марков бил част от старото поколение. Конфликтът избухна в края на август. Неслучайно обаче след публичния раздор Харизанов изчезна трайно както от тв екрана, така и от социалните мрежи, където обича да се излага с непремерени твърдения.

„Потапянето” на 43-годишният Георги Харизанов станало след бесен скандал с Бойко Борисов, който защитил Георги Марков. Активисти на ГЕРБ припомнят, че преди тази издънка Жоро Тръбата защитил арестувания министър на екологията Нено Димов, назначен в третото правителство на хунтата ГЕРБ от квотата на „Обединени патриоти”. Това не е случайно – Харизанов и ненов са близки приятели от много години.

Обвиняемият за източването на язовир „Студена” и жестокия воден режим в Перник Нено Димов е бил шеф на Института за дясна политика, който Жоро Тръбата оглавява след като Димов става министър през 2017-а.

Харизанов се изживявал като кадровик в ГЕРБ, ядосват се оределите редици на партията. Жоро Тръбата се опитвал да пробутва свои хора, нови лица и кариеристи, на които не им пукало за партията.

След месец принудителна медийна карантина Георги Харизанов все пак се появи на малкия екран като „политолог”, което отново изнервило структурите на ГЕРБ в разгара на новия политически сезон.

Партийците негодуват и от криминалното минало на Жоро Тръбата, което му пречело да се намърда на висок пост във властта, затова пробутвал своите протежета.

Първото дело срещу Тръбата е от далечната 1997-а, когато той е на едва 19 години заради катастрофа. Тогава Харизанов принудил другия шофьор да подпише запис на заповед за 400 долара. Потърпевшият обаче подал сигнал за рекета и Харизанов отнесъл присъда, макар и условна.

През 2007-а хитрецът става член на ГЕРБ, но скрил срамния факт, че е осъждан. Амбициозният подмазвач №1 на Бойко Борисов се издигнал до член на Съвета на директорите на държавната „Агроводинвест” към министерството на земеделието, а по-късно е набутан и за директор на „Напоителни системи”.

От онова време е и конфликтът между Жоро Тръбата и тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов, който твърдеше, че Харизанов си е извадил документ, че не е осъждан.

Реклама

През октомври 2013-а обаче Жоро Тръбата отново е арестуван заради неизгодна продажба на тръби на държавното предприятие „Напоителни системи” заедно с още един от ръководството. Тогава се разбра, че срещу Харизанов има още две висящи обвинение – за кражба на 53 000 лева от офис на фирма, в която е работил през 2001 г.

Парите изчезват мистериозно от касата, но криминалистите намират отпечатък на Харизанов по стъклената витрина в кабинета, където е била касата.

В МВР вече имат данните на „политолога” от делото за изнудване през 1997 г. Според прокуратурата Жоро Тръбата и ортаците му демонтирали облегалката на стол с колелца, натоварили тежкия сейф отгоре, овързали го с кабели и го забутали до тоалетната на етажа. Зад умивалника с оксижен срязали металната врата на сейфа и отмъкнали 24 000 лева и $11 500, които се намирали в касата.

След това влезли в 401-и кабинет в сградата с помощта на шперц. Оттам проникнали в офиса на управителя, където също имало каса, която успели да отключат. От втория сейф Тръбата и аверите му гепили още 2000 долара.

След повдигането на обвинението делото се протака дълго време.

Второто обвинение срещу Жоро Тръбата е за заплахи за убийство към Деница Цицелкова, с която първоначално се „срещнал” в сайт за запознанства. Тя подала жалба срещу Харизанов, но после неочаквано я оттеглила.

Жоро Тръбата е известен любител на силиконови сексбомби, въпреки че се води женен за Владислава, която от години….отпечатва рекламните материали и сувенири на ГЕРБ.

Развръзката идва на 24 април 2014-а, когато Жоро Тръбата е зловещо пребит с….тръби пред блока, в който живее в столичния кв. „Красна поляна”. Няколко дни преди мелето Харизанов е пуснат от килията след 6 месеца арест заради скандалната продажба на тръбите за скрап.

Покушението остава неразкрито. Според една от версиите биячите са изпратени от гангстерски босове, за които Харизанов работел, но не изпълнил поети ангажименти.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.