Страх тресе кочината: Полиция и жандармерия от цялата страна задръсти София, за да пазят Бойко!

2 9 566

Страхът е по-силен от тока. Бойко пак докара служители на МВР от цялата страна, за да бият и плашат протестиращите граждани днес. В деня на независимостта на България кочината се тресе от страх – хиляди зависими от статуквото ченгета се втурнаха към столицата с ясната задача да репресират гневните на властта, за да опазят властта на мутрата Бойко Борисов, видя репортер на Narod.bg.

В снимки и видеа в социалните мрежи се виждат колони от патрулки, които причиняват зверски задръствания, а потребители коментират с насмешка, че униформените просто пазят Бойко от народната любов.

Реклама

Засилено е и полицейското присъствие с автомобили на бул. „Дондуков“ при сградата на бившия Партиен дом, където е новата пленарна зала.

Организаторите на протестите от Отровно трио обявиха, че началото на протеста ще бъде поставено в 17 часа, когато ще започнат да се събират на площад „Независимост“ пред Министерски съвет.

Първото и второто „Велико народно въстание“ се състояха на 2 и 10 септември. На 2 септември събитието съвпадна с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание и се стигна до сблъсъци между униформени и протестиращи. Вечерта пък служителите на МВР бяха обстрелвани с бомбички, камъни и бутилки и десетки от тях пострадаха. Ескалацията обаче доведе до ответен удар и някои от протестиращите, включително журналисти, бяха бити, а техниката им счупена. Имаше и много задържани.

Второто „Велико народно въстание“ обаче премина мирно и без ескалация на напрежението, след като от СДВР засилиха драстично мерките. Очаква се и днес те да бъдат такива, за да не се стига пак до сблъсъци.

2 Коментара
  1. Симеон казва

    Левова Рекапитулация:Бройте „Главанаците с жълтите жилетки и умножете по 600 лв. на калпак“
    Демокрация какво,да се прави!

  2. поп цанко казва

    дедо поп и тая вечер ще изповяда някоя шавлива милиционерска булка,докато мъжа и е в София

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.