След публикация на Narod.bg – МВР официално: „Кауфланд” продава месо на фирма-нарушител!

2 18 259

Публикацията на Narod.bg „МЕГА ИЗМАМИ в „Кауфланд”! Какво месо ни продава веригата? Трима шефове въртят страшна корупция, прибират милиони (РАЗКРИТИЯ)”, сериозно разбуни духовете.

Нашето разследване, в което разкрихме как трима шефове в германската верига пробутват на клиентите месо с неясен произход срещу 5% рушвет от оборота, като от далаверата се облажва непознатата в бранша фирма от Разград „Гарантмес”, която няма животни и кланица, бе препечатано от много онлайн медии.

Скандалът забърка и МВР, тъй като Narod.bg разкри, че същото никому непознатото в месопреработвателния бизнес дружество е доставчик на месо и за полицията.

Разследването на Narod.bg принуди Вътрешното министерство да се оправдае публично за издънката. по този повод пиарите на МВР пуснаха следното съобщение, с което реално признаха, че има нещо гнило в разградския доставчик на месо за „Кауфланд”:

Във връзка с появила се в някои онлайн издания информация, упоменаваща разградска фирма като „основен доставчик на свинско месо за МВР“,  Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности“ (ДУССД) уточнява следното: За времето 2018 до октомври 2019 г. фирмата е била един от доставчиците на месо. В хода на доставките са били констатирани различни проблеми, за които са направени и съответните рекламации.

От октомври 2019 г. фирмата няма взаимоотношения с МВР и не доставя никакви продукти за нуждите на ведомството.

Радослав Куртев

Източник на Narod.bg разкри, че трима шефове – двама настоящи и един бивш, в германската верига, са забъркани в грандиозна корупционна схема, в която срещу 5% от оборота всеки може да стане доставчик на месо в най-голямата верига хипермаркети в България, независимо дали има животни, кланица, инфраструктура, или е просто търговец, докопал от нейде няколко тона мръвка с неясен произход.

Мащабната далаверата с доставка на месо с неясен произход се върти от трима човека – бившия вече търговски директор Стела Първанова, шефа на отдел „Месо” Радослав Куртев и директора на „Свежи храни” и прокурист в „Кауфланд” Васил Василев.

Реклама

Стела Първанова е основната брънка в корупционната схема за милиони. В момента, макар и извън „Кауфланд”, Първанова продължава да върти схеми с месо за милиони благодарение на своите контакти във фирмата – директорите Куртев и Василев.

Стела Първанова

Схемата е проста, затова и гениална – Първанова, която всички в бранша познават, обикаля фирми, които произвеждат или търгуват с месо, и ги убеждава, че ще ги уреди да продават стоката си в „Кауфланд”. Всички знаем колко трудно е това и колко коства на реалните производители да имат щанд в най-голямата верига. Освен чисто търговските изисквания, обаче, Стела Първанова искала подкуп от 5% от оборота, не от печалбата, който даденото дружество ще прави, продавайки месото си в „Кауфланд”.

Така в иначе реномираната германска верига влизат супер анонимни доставчици на месо, които нямат свои животни, нямат кланица, нямат никаква инфраструктура, но изкупуват откъдето намерят и доставят директно на щанда, а оттам и в нашите хладилници.

Такава фирма, например, е разградската „Гарантмес”, регистрирана в ж.к. „Орел”, бл. 1, вх. Д, ет. 1, ап. 2 с управител 35-годишната Деница Владимирова Русева. Собственик на дружеството обаче е друго дружество ЕИК: 203381291 КЕСАРЕВО ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ ООД, регистрирано вече в София.

Фирмата е собственост на 37-годишния Владимир Владимиров Русев, очевидно по-големият брат на Деница Владимирова Русева. Владимир има и строителна фирма – „Дентур”, регистрирана във Велико Търново. Оттук, според Търговския регистър, започват разклонения и към други търговски дружества с разнородна дейност, показа проверката.

Narod.bg вече изпратил писмени въпроси до „Кауфланд” дали срещу двамата действащи висши служители Васил Василев и Радослав Куртев има вътрешна проверка за корупционни действия, но отговор и до този момент няма. От „Кауфланд” не желаят да отговорят и на въпроса защо „Гарантмес” е единственият доставчик (!!!) на свинска кайма за цялата верига, тяхната кайма някаква супер уникална ли е, или има други мотиви за това мениджърско решение?

Очаквайте нови разкрития за измамите с месо в „Кауфланд”

2 Коментара
  1. Димо Костов казва

    Къде спят контролните органи ,агенцията по храните и др.Месото в кауфланд е месо което на запад го изгарят,ако видите надутите кървави чували и миризливото месо вътре е чудно скакви препарати го обработват за да ни го продават на „промоция“Бракуваното месо се купува на безценица от запада,месо от нерез,бракувано от държавния резерв,като месото се купува уж за циркови месоядни животни и им продават символично защото трябва да платят за унищожаването му.Тези ‘сделки’ говорят за огромна курупция и тровене на народа.

  2. Иванова казва

    Доведохте ли до знанието на германските собственици на веригата Кауфланд, тези ваши доказателства? Те не биха допуснали да се подиграват с тяхната верига! Това, което става в България предполагам, че не се знае от тях! Такъв скандал в Германия не би останал без последствия, да не кажа, че не би могъл да се допусне от самите германци!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.