Цветанов: Борисов вкара мутри на протеста, Влади Горанов беше член на младежкото ДПС (още разкрития)

0 3 757

Цветан Цветанов обяви, че хора, които искат сегашната власт да остане, са вкарали провокаторите в протеста на 2 септември, при който се стигна до сблъсъци, видя Narod.bg. Пред bTV той заяви, че тогава и полицията не си е свършила добре работата, като за него причината са заповедите, които са получавали хората на терен.

„Властта се брани на всяка цена. Тези, които искат да я запазят, вкараха провокаторите в протестите. Не бих казал, че директно властта ги е вкарала, а по-скоро хора, които искат тя да остане начело на държавата. Това са криминални структури, които се използват от статуквото“, каза още Цветанов.

Реклама

Според него действията на полицията по време на протеста на 2 септември не са били адекватни. По думите му полицаите е трябвало да действат много по-бързо и индивидуално да извеждат провокаторите.

„Полицаите бяха жертва на разпорежданията на висшите служители. Енергията на протеста трябваше да бъде размита. Целта беше да се раздели обществото на две“, допълни Цветанов.

Той каза още, че част от собствениците на малък и среден бизнес в страната са поставени под натиск и „имат усещане, че ще им го вземат, че може да бъдат репресирани от държавната машина“. Цветанов коментира и министерските оставки, които премиерът Бойко Борисов поиска и получи в средата на юли в опит да успокои едва започналите антиправителствените протести и да се разграничи от ДПС. Narod.bg припомня, че тогава постовете си загубиха вътрешният министър Младен Маринов, финансовият Владислав Горанов и икономическият Емил Караниколов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.