СДС мигрира – 300 от Пловдив отиват в „Републиканци за България”. И още: 100 гербери от Видин се записват при Цветан Цветанов!

2 1 729

Краят на ГЕРБ вече се вижда с просто око – представители на СДС от шестте района на Пловдив и от 15 общини от областта, около 300 души, ще продължат политическото си бъдеще в политическия проект на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Това обявиха на пресконференция в Пловдив Георги Пилев, Николай Хаджийски и др.

Обезпокоени сме от случващото се в партията, от липсата на диалог, както и от абдикацията на ръководството от възможността за правене на политика. Сред членовете на партията в Пловдив и областта има обезверяване и смятаме, че има отказване от идеалите на СДС.”,заяви Георги Пилев.

По думите му това решение е взето от представители на структурите в 15 общини и шестте района в Пловдив.

Пилев се мотивира с това, че през последната една година членовете на пловдивската организация на СДС били силно обезпокоени от нещата, които се случват в синята партия. Според него сините, начело с ръководството им, абдикирали от политическия живот, а в редиците на Съюза на демократичните сили имало тотална липса на партиен живот.

„Над една година не е свикван висшият орган на партията във времето между Националната конференция и Националния съвет, който трябва да формира партийната политика. Контролният съвет, който следи за изпълнението на устава на партията също не е свикван от над две години, въпреки подадените жалби. Всичко това ни навежда на мисълта, че решенията в СДС се взимат авторитарно и е нарушен демократичният принцип в партията“, категоричен беше Георги Пилев.

Той добави, че сред електората и симпатизантите на синята идея се наблюдавало силно обезверяване и хората тълкували политиката, която води националното ръководство като отказ от идеите, заради които бе създаден СДС.

„Заради това представители на 15 общини от областта и 6-те района в Пловдив направихме детайлен анализ и стигнахме до решение, че в рамките на СДС не можем да получим политическа представителност на структурите, които са в областта. Така решихме, че единственият вариант да защитим идеите на нашата политическа общност е да потърсим политическото си бъдеще в друг политически субект. От всички политически субекти в публичното пространство, най-близък до нас идейно и геополитически ориентиран е проектът на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, посочи Георги Пилев.

Реклама

По думите му проектът на Цветанов бил ориентиран силно вдясно и бил с евроатлантическа насоченост.

След среща с Цветанов утре бившите вече сини обявяват публично решенията си.

„Смятаме, че този проект може да консолидира евроатлантическата общност в България“, подчерта Пилев. Той допълни, че утре отцепниците ще се срещнат в Пловдив с Цветан Цветанов, за да обсъдят действията си, а после ще обявят публично взетите решения.

„Нашата дума не се чува на Национален съвет. Член съм на СДС от 30 години и така не е било, даже и телефоните не си вдигат“, коментира председателят на СДС-Пловдив Никола Хаджийски.

Междувременно разпадът във видинската организация на ГЕРБ продължава. До дни се очаква още 100 души да хвърлят партийните си книжките, научи „Конкурент“ от свой източник в управляващата партия.

Заявленията ще бъдат подадени знаково след учредяването на партията на Цветан Цветанов – „Републиканци за България“. Събитието е на 27 септември в София. Хората разпознават Цветанов и като партиен лидер, изграждал и ръководил партийните структури, и като човекът, помагал за развитието на Видинския край най-много.

Недоволството ескалира след последните подигравки от ръководството на партията. Посещението на премиера Борисов във Видин и нежеланието му да се срещне с членовете на ГЕРБ била капката, която преляла търпението.

Превръщането на видинския театър в партийна централа, за което са обвинявани от видинчани за нанесени щети на новото обзавеждане, пък е най-коментираната тема през последните дни в социалните мрежи.

„ГЕРБ се превърна в най-мразената партия по вина на ръководството, което пази не хората си, а местните дерибеи. Ние сме хора с морал и достойнство и не желаем да имаме нищо общо с това“, казват част от онези, които твърдо напускат партията.

2 Коментара
  1. USA казва

    Ще свалят единия ще качат другия!!!!
    Хахаха тъпо българско племе.
    От 20 години съм в Америка,не съм стъпвал в България и няма да стъпя.

  2. Гошо Тъпото казва

    Там да си седиш и да целуваш краката на чернокожите!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.