МЕГА ИЗМАМИ в „Кауфланд”! Какво месо ни продава веригата? Трима шефове въртят страшна корупция, прибират милиони (РАЗКРИТИЯ)

6 74 013

Грандиозни имами се въртят с продажбата на месо в „Кауфланд”! Трима шефове са забъркани в грандиозна корупционна схема, в която срещу 5% от оборота всеки може да стане доставчик на месо, независимо дали има животни, кланица, инфраструктура, или е просто търговец, докопал от нейде няколко тона мръвка с неясен произход. Това твърди до Narod.bg източник от фирмата запознат в детайли с измамите в най-голямата верига хипермаркети в България- „Кауфланд”.

Изрично уточнение е, че цялата далавера се случва под носа и без знанието на германските собственици.

Призоваване Икономическа полиция и Комисията за защита на потребителите да предприемат бързи мерки по цялостното разкриване на престъплението, за да гарантират на народа, че срещу парите си ще получава качествено месо с доказан произход. Скандалната схема на организираната престъпна група от трима висши служители на „Кауфланд” е готова и за прокуратурата.

Най-големият търговец на дребно в България – „Кауфланд”, има средно по около 2 млрд. лева годишен оборот.

Днес веригата разполага с 58 хипермаркета в 33 града в България, като дава работа на 6400 човека.

Публикуваме сухата статистика, за да си представите мащабите на далаверата с месо, която се вихри в компанията от трима човека – бившият вече търговски директор Стела Първанова, шефа на отдел „Месо” Радослав Куртев и директора на „Свежи храни” и прокурист в „Кауфланд” Васил Василев, алармира пред Narod.bg източникът ни.

Стела Първанова е основната брънка в корупционната схема за милиони. В момента, макар и извън „Кауфланд”, Първанова продължава да върти схеми с месо за милиони благодарение на своите контакти във фирмата – директорите Радослав Куртев и Васил Василев.

Схемата е проста, затова и гениална – Първанова, която всички в бранша познават, обикаля фирми, които произвеждат или търгуват с месо, и ги убеждава, че ще ги уреди да продават стоката си в „Кауфланд”. Всички знаем колко трудно е това и колко коства на фирмите да имат щанд в най-голямата верига. 

Освен чисто търговските изисквания, обаче, Стела Първанова искала подкуп от 5% от оборота, не от печалбата, който даденото дружество ще прави, продавайки месото си в „Кауфланд”

Така в иначе реномираната германска верига влизат супер анонимни доставчици на месо, които нямат свои животни, нямат кланица, нямат никаква инфраструктура, но изкупуват откъдето намерят и доставят директно в „Кауфланд”.

Такава фирма например разградската „Гарантмес”, регистрирана в ж.к. „Орел”, бл. 1, вх. Д, ет. 1, ап. 2 с управител 35-годишната Деница Владимирова Русева. Собственик на дружеството обаче е друго дружество ЕИК: 203381291 КЕСАРЕВО ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ ООД, регистрирано вече в София. Фирмата е собственост на 37-годишния Владимир Владимиров Русев, очевидно по-големият брат на Деница Владимирова Русева. Владимир има и строителна фирма – „Дентур”, регистрирана във Велико Търново. Оттук, според Търговския регистър, започват разклонения и към други търговски дружества с разнородна дейност, показа проверката.

Любопитен факт е, че „Гарантмес” е основен доставчик на свинско месо и за МВР, проучи Narod.bg

От вътрешен документ на „Кауфланд”, с който Narod.bg разполага, става ясно, че „Гарантмес” доставя най-много месо на германската верига. Никому неизвестната разградска фирма успява да бие дори няколко големи български месопроизводители, независимо, че дава по-високи доставни цени. Документът, както и още други доказателства, ни бяха изпратен анонимно от източник. И още един любопитен факт: никоя друга фирма, освен „Гарантмес”, не се допуска от „Кауфланд” да продава кайма в обектите им.

А двамата директори там – Радослав Куртев и Васил Василев, всеки ден около 17 ч. докладват на разградските си партньори конфиденциална търговска информация какви цени заявяват конкурентните им, научи Narod.bg

Реклама

Очевидно далаверата с месото в „Кауфланд”, завъртяна от троицата Стела Първанова, Радослав Куртев и Васил Василев е толкова голяма, че Първанова дори е подала документи за основаването на финансова къща, което, според изискванията на закона, изисква първоначален капитал от 1 млн. лева!

И още един факт, от който ще добиете представа за мащабите на „месната” измама в „Кауфланд” – на година германската верига продава у нас над 1 млн. тона кайма!

КОЙ КОЙ Е В ДАЛАВЕРАТА

Стела Първанова през август 2016 г. е назначена на супер високата позиция търговски директор на „Кауфланд” и влиза в Управителния съвет на фирмата.

Преди това 12 години тя е била на различни ръководни позиции в търговската дирекция на фирмата, като последно е заемала длъжността Директор направление „Нехранителни стоки”. Преди „Кауфланд” Стела Първанова е работила за Procter&Gamble, L’Oreal и Cosmo България. Завършила е икономика и управление на индустрията.

Радослав Куртев, ръководител на отдел „Месо” в „Кауфланд България”. Повече от пет години е бил мениджър в „Лидл”, от началото на 2016-а работи в „Кауфланд”.

Завършил е в Германия в университета „Саарланд”, Саарбрюкен. След завършване на висшето си образование започва работа именно в „Лидл” в Германия.

Васил Василев е директор „Свежи храни“ и прокурист в „Кауфланд” от 4 октомври 2019 г.

Ето и официалната му визитка от сайта на германската компания: Василев има над 20 години опит в търговията с хранителни и нехранителни стоки. Той е ключова част от търговския екип на Kaufland България вече над 6 години, като предишният му опит включва позиции в METRO Cash and Carry България, Mr. Bricolage и BILLA България. Васил има магистърска степен по инженeрна биотехнология от ХТМУ и магистърска степен по бизнес администрация от университета Еразмус Ротердам.

Пред медиите само преди две седмици, в края на август, Васил Василев смело казва, че „…делът на родната продукция при месото и месните продукти, които предлагаме, е 72%. Родните производители на прясно месо, с които работим, идват от 9 региона. Най-голям е броят им в Хасково, Стара Загора, Варна и Велико Търново”. 

Шефът на „Свежи храни” в „Кауфланд” обаче удобно е забравил да спомене, че един от най-големите доставчици на месо за веригата хипермаркети е фирма без свои животни, без кланица, без никаква инфраструктура.

Очаквайте още разкрития с документи за огромната корупционна афера в „Кауфланд”. Афера, която ощетява всички нас – потребителите, но пълни джобовете на корумпирани лица.

6 Коментара
 1. Владимир Ангелов казва

  Не знам кой ви е платил за статията, но ако се бяхте разходили до Кесарево, за да видите предприятието, щяхте да имате по-различно мнение, относно наличие на ресурс за месопреработване

 2. дядо Лико казва

  Разбирам от месо, а в тези магазини смърди. Никога не купувам от тези магазини.

 3. Бай Иван казва

  Месото в този магазин, след като го опечеш има вкус все едно е от нерез, който е ловец или гледал прасета знае за какво иде реч. Все едно някой го е препикал преди това.

 4. Красен казва

  Никога нищо не купувам от тези измамници.

 5. Георги Домбов казва

  Купуват хора,като ги лъже цената.Качедтво лошо.От там купувам перилни препарати.

 6. Иванова казва

  Беднотията в, която умишлено, абсолютно съзнателно ни управлят власти гащите ни принуждава да се тровим с тези храни на космически цени

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.