Новият месия Слави, „главният мултак” Вежди Рашидов, Доган и сюрия милионери пируват с Илия Павлов. Гладният народ гледа през прозорците (ВИДЕО)

0 10 943

Новият спасител на България Слави Трифонов лъсна по голо ду*е на пищен рожден ден на доверения човек на Бойко Борисов – Вежди Рашидов, организиран от спрягания навремето като топ мафиот, иначе бос на „Мултигруп” – Илия Павлов.

Празненството е по случай 45-годишнината на Вежди и е заснето от покойния вече Тодор Колев за неговото предаване „Как ще ги стигнем” на 14 декември 1996 г. В последствие концепцията за шоуто бе брутално открадната от Слави, а Тодор Колев бе пратен в забвение.

Слави Трифонов вече е наясно къде шумят големите пари

По това време България е управлявана от БСП, а министър-председател на страната е Жан Виденов.

На партито назначеният за крупен капиталист Илия Павлов удостоява рожденика с пожизнена титла „Главен мултак”.

А ето и основанията за престижното отличие, прочетени от дясната ръка на Павлов, Бойко Драганов, също вече покойник:

„Извадки от моралния кодекс на строителя на капитализЪма

Чл.381 – почетна титла „Главен мултак”, алинея първа и единствена.

Реклама

Титлата се присъжда за особени заслуги към корпорация Мултигруп… Почетната титла „Главен мултак” е пожизнена. Дава се на лица-български и чуждестранни граждани, навършили 45 години. Психически, физически и сексуално годни над средното ниво… Лица с положително отношение към български (?) алкохолни напитки, произведени от корпорацията…Почетната титла „Главен мултак” дава право на носителя да носи титлата пожизнено.

„Мултигруп България, АД холдинг удостоверява, че лицето Вежди Рашидов, отнася се и за останалите части на тялото, е постигнал всички изисквания за придобиване на титлата „Главен мултак на Република България” и го удостоява с нея. Президент на корпорацията – Илия Павлов. Съгласувано с различни средства за масово осведомяване, подписите не се четат…Вярно с оригинала”, чете под ръкоплясканията Бойко Драганов.

Отговорът на Рашидов: „А сега ме питат „мултак ли си”? И аз ко да отговоря, понеже съм от провинцията, викам „по-добре мултак, отколкото калтак”. Днес съм щастлив, че съм най-после мултак, да не се притеснява никой”.

В репортажа, излъчен в предаването на Тодор Колев, са монтирани кадри и информация от положението в държавата по време на този, изобилстващ от купища храна, напитки и капиталистически лукс рожден ден. Мултаците на прехода гребат от всякакви вкусотии, а галдният народ отвън наднича и цъка с език.

За забравилите припомняме, че по същото това време се извиваха опашки за насъщния пред магазините, и всеки ден хората го купуваха на все по-висока цена, а след това дори стана дефицитен.

Сред гостите са президентът Желев със съпругата си, агентите на ДС Ахмед Доган, Иван Гарелов, експертът на ОДС Венцеслав Димитров. Днешният олигарх Огнян Донев и зетят на Тодор Живков – Иван Славков, също са сред участниците в угощението.

И новата „съвест” на републиката Слави Трифонов присъства, все още хилав, неохранен и без татуси, но вече разбрал откъде се носи шумът на големите пари.

В същото време камерата показва гладни и изтормозени граждани, които зяпат през френските прозорци на ресторанта бляскавия купон и храната, която не са и сънували.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.