Кърваво писмо до Бойко: Ние от ГЕРБ в Бойчиновци напускаме, в тази партия няма морал (ХУНТАТА СЕ РАЗПАДА)

0 4 275

С кърваво писмо до Бойко Борисов и до Изпълнителната комисия на управляващата хунта членовете на общинската организация на ГЕРБ в Бойчиновци обявиха, че напускат. 25 човека изразяват волята си да бъде прекратено членството им в партията, в която, според думите им, няма никакъв морал.

В писмото се казва, че като демократи и хора с активна гражданска позиция се чувстват принудени да подадат оставките си.

„ГЕРБ не е само име, ГЕРБ е идея. Тази идея е нашата идея. Всички ние осъзнаваме ясно, че това, което се случва в нашия град и в нашата държава, е грубо и безпрецедентно потъпкване на ИДЕЯТА ГЕРБ.

Ние, които сме Ваши избиратели, ние, които с лицата и работата си в годините работихме, за ПП ГЕРБ, днес считаме, че принципите на свободен избор, доброволност, честност  и лоялност, законност и достойнство са само думи от основополагащия документ на партията – Устава.

Конкретно:

В Бойчиновци на местни избори 2019 г. до сега  съществува проблем. ПП ГЕРБ НЕ СЕ СЪОБРАЗИ с проведеното номинационно събрание през 2019 г., и регистрира човек с 17 гласа, пред кандидат, който е общински ръководител на партията и има 168 гласа.

Общинския ръководител Светлин Сретениев е един от създателите на ПП ГЕРБ за община Бойчиновци и четвърти мандат кмет. През всичките години той е привлякъл над 280 члена в структурата на ПП ГЕРБ, а в крайна сметка, той беше отхвърлен от Вас. СРАМ.

Многократно и по всякакъв начин за това беше апелирано в централата на ПП ГЕРБ И в МЕДИИТЕ. Провеждани бяха множество срещи с ръководни фигури от партията, депозирани бяха декларации и  документи, които не доведоха до никаква промяна.

Нашето недоволство ескалира, след като на 26.08.2020 г. от 18:00 ч. на летището в с. Ерден бе проведено тайно събрание, организирано от малка част членове и не членове събрание. Същото не е обявено никъде, както пише в устава на ПП ГЕРБ, НЕ СА ПОКАНЕНИ ВСИЧКИТЕ ЧЛЕНОВЕ. На същото не легитимно събрание проведено от съмнителни личности, е сменено общинското  ръководството. Позор.

Тези събития за нас водят до извода, че НЕ МОЖЕМ ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ да бъдем членове на Общинска организация, респективно на политическа партия, която допуска следното:

Погазване на принципа на доброволност за членуване.

Реклама

Погазване на принципа за свобода на избора.

Незачитане на Конституцията на Р България и Устава  и ценностите на ПП ГЕРБ, които сме приели.

Подмяна на вота ни.

Криминално поведение и смяна на  ръководителя на структурата.

Погазване на честта и достойнството ни.

Ние отказваме да подкрепим такъв избор, такава политика и такъв несъмнен провал. Отказваме съучастие .

Настоящото е подкрепено с 25 молби за напускане на членството ни в ПП ГЕРБ и техният брой ще расте, се казва в края на писмото.

Още по темата:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.