ГЕРБ се разпадна и в Шумен: Продадоха ни на ДПС

0 5 544

“Когато се учредяваше партия ГЕРБ, ние българските мюсюлмани – учредители на партията в смесените региони, вярвахме, че това е истинската алтернатива на ДПС. Тази вяра завладя сърцата на много български турци и политическите пробиви в бастиони на Доган не закъсняха. В Шуменско с десетилетия управляваното от ДПС Никола Козлево има кмет от ГЕРБ. Вместо да се задълбочава тази тенденция и да се разширява политическото присъствие в смесените региони, днес наблюдаваме нещо отвратително. Ние, българските турци, повярвали в ГЕРБ, сме продадени и продавани на ДПС от ръководството на собствената ни партия!”

Това пише в заявлението си до Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ инж. Гюнай Исмаил – координатор по въпросите на малцинствата за област Шумен, цитиран от местното издание „Ренесанс за истината“.

Напускането на инж. Исмаил е още един разтърсващ удар по партията и ще даде пряко отражение върху изборните резултати в Шуменско, твърдят източници. Заедно с него партийните си книжки са хвърлили над 50 турци от Шумен, научи Narod.bg.

Инж. Исмаил е истинска изборна машина, влиянието му в региона е безспорно. С днешното си заявление на практика той декларира позицията на хиляди от ГЕРБ в Шуменско по отношение на предателската политика на партията спрямо членовете й в полза на ДПС, допълват запознати. 

Реклама

Според тях инж. Исмаил продължава тенденцията, започната от Цветан Цветанов – напускане на ГЕРБ заради пълното отстъпление от принципите на партията и методи на работа, припомня Narod.bg.

Само през вчерашния ден трима бивши кметове на ГЕРБ в Благоевградско заявиха, че ще бъдат членове на новия политически проект на Цветан Цветанов. 

Ето заявлението на г-н Исмаил за напускане на ПП ГЕРБ:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.