ПОРЕДНА НАГЛОСТ: Кмет на Бойко Борисов краде от обществени поръчки в Пловдив (СИГНАЛ от ГЕРБЕР)

0 5 130

Народът се отърси от страха и заваляха сигнали за корупцията на хунтата ГЕРБ, видя репортер на Narod.bg. Поредната далавера лъсна в Пловдив, където районен кмет на грабителската управляваща партия е уличен в завишаване цените на обществените поръчки.

Бившият зам.-кмет на район „Северен“ под тепетата Лариса Кътова, която също е от квотата на ГЕРБ, е внесла доклад срещу доскорошния си шеф Стоян Алексиев, в който го обвинява в завишаване на стойностите на обществени поръчки, съобщи и „ПловдивПрес”. Според нея отстраняването ѝ от поста се дължи на отказ да подпише документите за ремонт на детска площадка на ул. „Борба“, възлизаща на 28 хил. лева, показа проверката на Narod.bg.

Реклама

Според бившата зам.-кметица платеното там е поне два пъти над реалните стойности.

На последните местни избори Кътова беше избрана за общински съветник, но напусна местния парламент срещу пост в изпълнителната власт, за да влезе Александър Държиков. Така Кътова остана зам.-кмет в „Северен“, а Алексиев със своя заповед й възложи да подписва обществените поръчки до 50 хил. лева, за които не се изисква конкурс. Тя обаче се възпротивила да слага подписа си върху документи, заради който един ден може да е следствена, обясниха чиновници от района, запознати със скандала.

Бърза справка на Narod.bg показа, че крадливият кмет Стоян Алексиев е излъчен именно от ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.