Църква за мутри

1 5 803

Те знаят, че са прости и наричат и нас така. Живеят безнаказано, ограбили построеното през социализма

След като улицата извика: „Мутрите – вън !”, вицепремиерът Томислав Дончев риторично попита: „Аз мутра ли съм ?”. Ами с каквито се събереш, такъв ставаш! Но кои мутри иска да прогони улицата? Мутрите, които определят начина ни на живот, поддържат статуквото, вкопчали се във властта и с всички средства не искат да я пуснат… Мутрите , които непрекъснато от екрана ни внушават кои са красивите и умните и които наричат протестиращите „тиня”, „сган”, „пияници”, „наркомани”, „безделници в катуна” и пр.

Кои са днешните мутри? Тези, които изричат: „Избирайте! Или маски, или тръби за дишане!?”; които плашат: „Яко ще мрем!”; обещават трупове и чували и камиони за трупове; имат неуредени сметки с главния прокурор и суверена.

Мутрите наричат себе си прости и нас наричат така. За тях ние сме прости кърджалийски женски полови органи, а те се снимат, нанкайки почти голи, след като някой ги е аранжирал с кюлчета злато и пачки в евро в чекмеджетата си на нощните шкафчета в спалнята им.

Мутрите притежават палати, а на практика са срещу палатките на протестиращите на площада. Имат къщи за гости без гости, прахосали са обикновено стотици милиони евросредства за лични нужди. Мутрите най-вече владеят по-голямата част от икономическите придобивки на демокрацията и Прехода, притежават частни морски ивици и плажове, приватизираха почти цялото стопанство и ограбиха до неузнаваемост построеното от всички ни по време на социализма…

Живеят безнаказано, тях наистина няма кой да ги накаже, а главният прокурор ще ги подведе под отговорност само в случай , ако варят незаконно компоти или по други битови причини… За имотите им в чужбина, за участието им в офшорки, за незаконно придобитите им капитали вероятно няма и да дойде ред.

Реклама

Мутрите блъскат стари жени по границата, наричат кресливи майките на уж болните им деца. Пишат книги за шайката, а след това стават част от тази шайка. Говорят неприлично срещу премиера, а след това му стават беквокал в хора на мисирките. Искат затвор за кмета на София , а сетне са негов говорител на амбразурата на позора.

Мутрите се самообявават за инструмент на господа , мутрите крещят: „Долу машинното гласуване!”. Други направо скачат срещу държавния глава, защото е бил прекалено откровен в изказа си за корупцията и мутризацията и справедливостта в страната и държавата. Не е ли истинска мутра авторът на псевдостиховете, в които един наш „професор”с месторабота в Брюксел, казва „Чиба” на руските курортисти във Варна, защото имал непоносимост от Русия и Путин?

А някои от тях преди обитаваха предимно чейнджбюрата по булевард „Витоша”. Сега ни заплашват от Дубай и Обединените арабски емирства. И продължават да дърпат конците в българската политика.

Мутрите имат нужда от църква, от истинска християнска църква, за да поискат опрощение, от снизхождение от Господа, имат нужда от молитва и катарзис, имат нужда от пречистване. А то минава най-често класически през съда и затвора. И без друго при изпълнение на присъдите идва и свещенник, пред който мутрите ще се изповядат рано или по-късно.

А сега просто спешно е нужна църква за мутри.

*Препечатваме коментара на Лозан Такев от в. „Минаха години“ без никаква редакторска намеса

1 Коментар
  1. BOGDANOV казва

    NYAMA KOMENTARI>>>>>>>>>????????? KADE,SA SMELITE KOMENTTORI>??? DALI,SE REDAT da si POLUCHATsrebarniziteeee.????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.