Защо Бойко се е впил със зъби и нокти във властта?

0 4 256

120 000 души бяха на големия протест миналата сряда. Повече от 12 часа. Близо 60 дни на протести. Това все още ли е недостатъчно за Бойко Борисов, защо се е впил със зъби и нокти във властта?! И как ще продължи да управлява нататък, как ще гледа обществото в очите?

Нека не бъда лош пророк, но с оголените си нерви чувствам, че сме напът да стане като при идването на власт на Елцин – народната воля е непобедима, властта е обречена, но – помните ли – тогава загинаха няколко души. За майките им животът бе почернен докрая и свърши завинаги. Отговорността за тези загубени човешки животи, за тези почернени майки в паметта на обществото бе върху противниците на протестиращите.

Ние какво чакаме – не дай Боже протестът и у нас да бъде окървавен?! Та това вече изобщо не може да се изключва, фазата на кипене е достигната.

Каква може да е тази нечовешка цена на оставането на власт при условие, че никой не иска нищо друго, освен час по-скоро нови избори!? Кой от властниците, самият Борисов може ли да изключи неволното или волното окървяване на протеста?! Струва ли си нечия власт да бъде съхранена на такава цена?!

Реклама

Време е, време е да се спре прииближаването на бедата, превръщането на острите политически страсти в неконтролируеми, вакханалията на насилието! Време е!

И изходът е много прост, той става за секунда, за миг – подаване на оставка! Една оставка, която и така е неизбежна, и така е въпрос на дни.

Време е, време е да настъпи опомняне. Иначе може да се случи непоправимото. И много скоро да платим най-високата цена, измерваща се със загуба на човешки животи, довеждаща до това животът на няколко майки да бъде почернен завинаги.

Време е, наистина!

Коментарът е на проф. Николай Слатински, университетски преподавател и експерт по национална сигурност

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.