ВМЕСТО ОСТАВКА: „Котаракът” на Бойко Сашо Сталийски вдига автомивка в спортен комплекс, цял квартал на нож срещу далаверата

3 6 354

Два месеца българският народ протестира с искане за оставка на Бойко Борисов и хунтата. Вместо това обаче престъпниците във властта продължават далаверите си без никакви притеснения, алармира пред Narod.bg бизнесмен от София, запознат с врътките на властта.

Докато народът е по площадите с надежда разбойниците по високите върхове на управлението да бъдат свалени и разследвани, „котаракът” на сикаджията Бойко Борисов – Александър Сталийски, е получил карт бланш да застрои емблематичния за София спортен комплекс „Диана” от главния архитект на район „Изгрев” арх. Добромир Горанов, разкри източникът на Narod.bg.

На този терен пионката на Бойко ще вдига автомивка…

По повода кв. „Дианабад” вече се вдигна на бунт – хората са подели подписка за спиране на безобразието, видя Narod.bg.

Всеки, който иска далаверата на Сталийски и Борисов да бъде прекратена, може да подпише петицията ТУК:

Александър Сталийски – младши  е сред любимите „котараци” на отиващият на бунището на историята премиер Бойко Борисов. Сталийски и приятелката му Виолета Сечкова са двамата най-големи депоненти в КТБ. Те държат там съответно 20 млн. и 10 млн. лв., които, изглежда, няма да върнат никога…

Александър Сталийски – младши е син на министъра на отбраната от правителството на Филип Димитров – Александър Сталийски. Според търговския регистър той притежава единствено фирмата АСКОМ – 72 – АЛЕКСАНДЪР СТАЛИЙСКИ ЕТ и е в борда на директорите на КАЛАМИЦА АД.

Произходът на тези 20 млн. лв. остава мистериозен. Сталийски стана известен като приближен на Бойко Борисов от медийни публикации, които го свързваха с кръга „Котараците“.

Narod.bg публикува пълния текст на „Петиция срещу изграждането на автомивка на територията на спортен комплекс „Диана” без никаква редакторска намеса:

Долуподписаните жители на гр. София се обявяваме против строежа на автомивка на територията на национален спортен комплекс Диана.

Реклама

Стоежът е разрешен като поставяне на преместваем обект „Автомивка и кафе-бар“ с Разрешение за поставяне №7/14.09.2018г. на Главен архитект на Район „Изгрев“, СО в УПИ-I – „за спортен комплекс Диана“, кв. 2, м. „НПЯ Червена звезда“, ул. „Тинтява“, гр. София, представляващ имот с идентификатор 68134.803.3944, в частта откъм ул. „Тинтява“, непосредствено след входа към тенис кортовете и закрития басейн „Диана“ в кв. „Дианабад”.

Считаме, че предвидената за застрояване територия трябва да се ползва по предназначения, а именно за спортна дейност и спортни съоръжения, а не за търговска дейност в частен интерес.

Изграждането на автомивка на територията на национален спортен комплекс е в ущърб на гражданите, тъй като:

Териториите, предназначени за спорт, особено за спорт на деца, намаляват все повече и повече и в случая се заграбва поредното такова място;

Замърсяването и шума, които ще се генерират от автомивката, ще възпрепятстват нормалното ползване на спортните съоръжения, които са непосредствено до нея, на които съоръжения тренират основно деца.

Неразумно е да се допуска подобно завземане на територия от национално значение за обслужването на частни интереси без да се предвиди как това би оказало влияние на околните сгради и съоръжения;

Спортен комплекс Диана е емблематично място за българския спорт, където са тренирали и продължават да тренират едни от най-добрите български спортисти на всички времена и следва да се запази като такова, а не да се поругава чрез израждането на автомивка, последният вид обект, който следва да се изгражда на място, отредено за спорт;

Спортен комплекс Диана е място, където от години се провеждат спортни тренировъчни лагери на национални отбори деца, младежи и възрастни от цял свят, което е още една причина, поради което не бива да се допуска развалянето на спортните съоръжения заради изграждането търговски обект в частен интерес.

Също така, автомивка, която както всички знаят, е източник на шум и замърсявания, далеч надхвърлящи стандартните норми, е най-малкото неразумно да се изгражда в непосредствена близост до жилищни блокове, при положение, че живущите в тях ще бъдат принудени ежедневно да дишат праха и мръсотията от колите и да слушат шума, който постоянно ще се генерира от почистващите машини.

Не на последно място, местоположението на автомивката и начинът по-който изглежда, че ще бъде разположена, предполага да се затрудни допълнително и без това вече доста затрудненото движение по ул. Тинтява и би създало предпоставки за много пътно-транспортни произшествия, най-вече с пресичащите точно там деца, отиващи към спортните съоръжения.

Считаме, че трябва да бъдат предприети необходимите стъпки да бъде преустановено изграждането на автомивката на територията на спортен комплекс Диана и след обществени обсъждания да бъде взето решение за изграждане на най-подходящото спортно съоръжение на нейно място или съответен обект за обслужване на спортни съоръжения.

3 Коментара
  1. BOGDANOV казва

    UVAJAEMI KOMENTATORI,“onemyahte li, OSLEPYAHTE LI, KATO PROKURORAT GESCHEV!!! AMIN.DAII BOJE.!!!

  2. BOGDANOV казва

    AAAALLLOOO??? SRAM,SRAM!! VSEKI <STE SI POLUCHI PRICHASTIETO .!!!

  3. […] ВМЕСТО ОСТАВКА: „Котаракът” на Бойко Сашо Сталийски в… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.