НЕДОПУСТИМО! Десетки свидетелства за брутално полицейско насилие, а ГЕРБ аплодира шефа на МВР!

0 1 243

Недопустимо! На фона на десетки свидетелски показания за брутално полицейско насилие на протеста вчера, ГЕРБ аплодира министъра на вътрешните работи, че е разчистил палатките на Орлов мост!

За скандални полицейски действия по време на вчерашния протест алармират хора в социалните мрежи, видя Narod.bg. Журналист е бил ритан в ГЛАВАТА от униформен, баща разказва, че 17-годишният му син е бил напръскан с ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ!

А днес ГЕРБ аплодира министъра на вътрешните работи, че е разчистил палатките на протестиращите! Безобразие! Narod.bg видя, че по време на 5-минутното изявление на Христо Терзийски в Народното събрание на три пъти управляващите му ръкопляскаха. Той съобщи, че в 3 часа тази нощ са разчистили блокадата на Орлов мост, когато благодари на полицаите, че са предотвратили кръвопролитие.

Екоактивистът Борислав Сандов от „Зелено движение“ беше арестуван вчера. Властта изведе своите полицаи като на война с гражданите, каза той.

Narod.bg публикува две истории от вчера, заради които Терзийски трябва НЕЗАБАВНО да подаде оставка!

Журналистът на свободна практика Димитър Кенаров вчера е бил задържан, докато е заснемал с видеокамера протестите на Ларгото, а преди това ритан от полицай.

„Аз се оказах заклещен на стената на Президентството, като полицията започна да използва сълзотворен спрей. Аз като журналист, който е отразявал събития в Турция, Украйна, Крим, в Беларус имам противогаз, обозначен с „преса“, върху него специално, за да мога да извършвам своята дейност като журналист“, каза пред БНР Димитър Кенаров, който е член на Асоциацията на европейските журналисти.

Той разказа, че полицията го е притиснала, въпреки виковете му, че е журналист. Изведен е към булевард „Дондуков“ в столицата. Един от полицаите е започнал да го рита в лицето с ботуша си.

„Имах късмета, че единият от ритниците, макар да попадна в дясното ми око, не нарани самото око, само частта около него“, допълни Димитър Кенаров.

След това са му сложени белезници, държан е заедно с 5 души в продължение на 1 час в камионетка и е откаран в Пето РПУ. „Ще преследвам своите права по съдебен път“, заяви той.

Реклама

Камерата, с която е снимал, паднала на земята, помолил е полицаите да му дадат камерата, след което устройството е изчезнало.

„Благодая“ на МВР, че напръска сина ми с химическо оръжие

Narod.bg публикува отвореното писмо на изпълнителния директор на „Хиполенд“ АД Мариан Колев от профила на компанията във „Фейсбук“:

До всички български граждани, на които не им е все едно и които искат да живеят в една по-добра и по-справедлива държава

Скъпи съграждани,

Обръщам се към вас в качеството си на гражданин, баща, бизнесмен, който плаща почтено всички дължими данъци към държавата, мислещ човек със собствена позиция, която не ме е страх да отстоявам.Искам да изразя пред всички вас моята огромна лична „благодарност“ към полицая, който днес, на протеста в центъра на София, лично напръска в лицето от 20 см разстояние 17-годишния ми син, дошъл, заедно с още над 20 000 свободни граждани от всички възрасти, да изрази открито и като свободен европеец своята гражданска позиция.

Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно момче, което по никакъв начин не Ви е застрашило, като го напръскахте не с обикновен сълзотворен газ, чието действие е краткотрайно, а с химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания. И изобщо не е случайно, че толкова много хора пострадаха, бяха откарани с линейки или все още лежат на площада. Безспорно още мнооого песни на възхвала тип Веско Маринов ще трябва да се напишат и изпеят за „родната полиция“, която ни пази, за да ви се отблагодарим, господа (или другари?) полицаи.

Специални благодарности и към министъра на вътрешните работи, който е дал заповед да се обгазяват мирни и невинни граждани, журналисти, общественици, младежи и хора на почтена възраст, чиято единствена вина е, че не са съгласни повече да живеят в страх и сляпо подчинение и имат смелостта открито да отстояват позицията си.

Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни „пазят“, обгазявайки и ослепявайки децата ни.

И накрая, вече без грам ирония – най-искрена благодарност на един притеснен баща към екипа на Бърза помощ – линейката на ул. „Леге“ зад БНБ. Благодарение на усилията на дежурната лекарка, която помогна на сина ми, той няма да ослепее. Благодаря Ви, госпожи и господа, ЛЕКАРИ с главни букви!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.