Зам.-шеф на ЕП реже лошо: Властта на Бойко Борисов пуска фалшиви новини!

0 2 801

Зам.-председател на Европейския парламент поряза лошо Бойко Борисов, като обвини кабинета му, че пуска фалшиви новини.

Катарина Барли е и член на Комисията по граждански свободи (LIBE), и на Работната група за върховенството на закона, която миналата седмица изслуша представители на българската власт и гражданско общество за ситуацията в страната, предаде репортер на Narod.bg.

Реклама

По време на дебат в LIBE Барли коментира, че правителството на България е публикувало „абсолютно лъжлива информация за съдържанието ѝ, всъщност фалшива новина“.

Дебатът е свикан, за да бъде обсъдено върховенството на закона за всички държави-членки на ЕС и да замести Механизма за сътрудничество и проверка (CVM), който се отнасяше само за правосъдието в България и Румъния. Барли е и т.нар. докладчик в сянка за него.

„Това е един от жизненоважните текстове, които трябва да подготвим“, коментира зам.-председателят на ЕП. „Казвам го особено след последната сесия на мониторинговата група за върховенството на закона, която беше за България. Тя бе тревожна не само по отношение на съдържанието, но и на реакцията на правителството, което публикува абсолютно лъжлива информация за обсъжданото, всъщност фалшива новина. Наистина са ни нужни обективни инструменти, за които сме постигнали съгласие“, допълни Барли.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.