Най-крадливият кмет на ГЕРБ: Мамин Ваньо има къщи, вили, хотели и коли за милиони, къде е Иван Гешев?

3 34 115

Най-крадливият кмет на ГЕРБ – бившият вече градоначалник на Пловдив Иван Тотев, притежава къщи, вили, хотели в България и Гърция, бизнес и автомобили за стотици милиони, гласи сигнал до Narod.bg.

Откъде са милионите за този луксозен хотел?

Това се твърди в сигнал на видния пловдивчанин Красимир Шипков, който, за съжаление, си отиде внезапно на преди три месеца – на 30 май, установи проверка на Narod.bg.

Педагогът алармира, че за по-малко от 10 години топ герберът Иван Тотев, познат с ироничното Мамин Ваньо, е вдигнал къща за 3 млн. лева, вила за 2 милиона, няколко торби с пари е вложил в хотел в Гърция, 300 бона е пръснал с лека ръка за нов супер луксозен автомобил и, по думите му, милиард в кв. „Каменица” на мястото на затворената бирена фабрика, разкри Narod.bg.

Важният въпрос тук е къде е главният прокурор Иван Гешев, който да разпореди проверка на имуществото и произхода на парите на неговия съименник Тотев?

През годините са излизали десетки далавери за космически суми, зад които е прозирало името на Иван Тотев, днес областен координатор на ГЕРБ в Града под тепетата.

Само един пример – три обществени поръчки на стойност 7,7 млн. лева не са били проведени според закона при строителството на спортна зала Колодрума, сочи докладът на Агенцията за държавен финансов контрол. Общинари разясниха всичките 22 нарушения при строителството на пловдивската зала още през 2017-а.

Реклама

В сигнала им присъстват и съмненията около стойността на залата, която от 12 млн. лева нарасна почти 4 пъти, както и около финансовите отношения на фирмата строител на Колодрума със семейството на Иван Тотев.

Пловдивчани наричат бившия си кмет Мамин Ваньо, тъй като по документи областният шеф на ГЕРБ не притежава нищо, а цялото имущество, което ползва, се води на името на майка му – къща в центъра на Пловдив, джип за 300 хил. лв., хотел в Гърция на брега на Средиземно море и хотелски комплекс в Пловдив.

Скъпият имот, в който живее Мамин Ваньо, необезпокояван от прокуратурата, и разширението на хотела на семейство Тотеви са построени от една и съща фирма „Главболгарстрой – Пловдив“ – през 2011 г. и 2012 г., когато Иван Тотев вече е избран за градоначалник.

Авторът на сигнала – пловдивчанинът Красимир Шипков, е дългогодишен директор на Междуучилищния център за трудово-политехническо обучение.

Хората го познаваха като борбен пловдивчанин, който отстояваше смислените каузи, в които вярваше. Една от неговите битки беше свързана със запазването на Междуучилищния център за трудово-политехническо обучение в Пловдив.

Благодарение на дело, което поведе, през 2014 година Административният съд отмени решение на Общински съвет-Пловдив за закриване на МУЦТПО. Магистратите осъдиха Общинския съвет да заплати разноските по делото в размер на 310 лева.

3 Коментара
  1. Атанас казва

    Защо не говори никой кой седи зад мамин Ваньо.Я да видим дали няма да се окаже леля Менда……

  2. Мayor SUN казва

    Мамин Ваньо е като“малчуган със скъсани гащи и протрити гуменки“ в сравнение с ГЕРБ кмета на Бургас който се прави на скромен с 2500 лв кметска заплата и СМЕТКИ за десетки 60милиона в ДПСарската DБанк на името на жена му Гергана детска учителка с 1200 лв заплата

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.