Ново ГЕРБ престъпление в Narod.bg: Бойко опрощава 60 млн. лв. дългове на свои олигарси, колко процента взима Кръстника?

5 7 114

Усещайки необратимото си падане от власт, Бойко Борисов се е заел ударно да опрощава гигантски дългове на свои олигарси към бюджета. Това гласи сигнал до Narod.bg от експерт в Държавен фонд „Земеделие”, който прави анализ на новината отпреди ден, че отиващото си правителство е „отпуснало” 56,6 млн. лева, за да „подобри ликвидността” по кредити на земеделски стопани.

Оказа се обаче, Бойко Борисов и хунтата ГЕРБ са се загрижили не за обикновените земеделци, а за партийните си олигарси като Димитър Зоров, които щели да намажат най-много от поредното безразборно раздаване на държавни пари.

На 28 август, петък, премиерът от СИК гръмко обяви следната новина:

С помощ от 56,6 млн. лв. ще се подобри ликвидността по кредити на земеделски стопани, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводители. Със средствата ще бъдат подпомогнати стопани, които са отсрочили кредитите си, предоставени от Държавен фонд „Земеделие“, и са в невъзможност да ги погасят в условията на пандемията от COVID 19. Това стана възможно след като Европейската комисия одобри нотификацията за прилагане държавна помощ. Съобразно разпоредбите сумата за един бенефициер не може да надвишава 100 000 евро.
В началото на месец август се срещнах с животновъди и поех ангажимент да ги подпомогнем с близо 82,3 млн. лв. 25,7 милиона лева са за помощта de minimis за животновъдите, които търпят загуби заради сушата и 56,6 млн. за подобряване на ликвидността в стопанствата. Подадени са близо 14 000 заявления по de minimis и следващата седмица ДФЗ ще извърши плащанията. Днес Държавен фонд „Земеделие“ преведе и 4,1 млн. лева на 4 667 стопани с 590 313 пчелни семейства.
До 2 септември ще се приемат и заявления по de minimis за плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лоза. Помощта ще е в размер на над 19 млн. лв.

В специализиран сайт за новини от сектора на селското стопанство хвалбата на Бойко обаче бе коментирана от читател с никнейм veselin така:

Идеално, имам 2 кредита един 60 000 и един 80 000 към фонда, сега ще ми ги опростят – познайте за кой ще гласувам на изборите, най великите управляващи евала!!!

      Lavender пък пише:

29.08.2020

Според мен, на ЕК е спестена истината, че става дума за стари кредити (доколкото си спомням някои са теглени през 2008, а последно раздадените са от 2012 г.). През следващите години какви ли причини не се измисляха, за да се разсрочват, че чак и лихвите им разсрочваха, а сега на домашните преживни животни и картофите дори ги опрощават. Ей на това се казва НЕПРАВОМЕРНА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ! Така останалите, които не са теглили кредити, са един вид дискриминирани.

до pchelar

Реклама

Колега това е субсидия само за ГЕРБ ОТ ГЕРБ :), пък отвръща друг запознат с далаверите на ГЕРБ.

ЗС

Е, 200 000 лв. опростени, имам чувството ,че някои фермери са кувейтски граждани, там така опрощават кредити, НО НА ВСИЧКИ .


РАДО
е категоричен:

СКАНДАЛНО РЕШЕНИЕ! ТЕЗИ КРЕДИТИ БЯХА ИЗТЕГЛЕНИ ОТ ПРИБЛИЖЕНИ ДО ГЕРБ, КАТО ЗОРОВ И РЕДИЦА ДРУГИ. НЕ ПОЗНАВАМ ОБИКНОВЕН ЖИВОТНОВЪД ДА СЕ Е ОБЛАЖИЛ ОТ ВЪПРОСНИТЕ КРЕДИТИ. СКАНДАЛНО ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ.

дедо Йоцо

не е глупост..не, поредната кражба е…а сиромах работещ да отиде да вземе кредит…ще вземе ама друг път, пране на пари е…и позорното е, че ЕС е съучастник…а дали не е кукловод???…Бог да пази България!!!

Мария възмутено коментира:

Поредната глупост, която измислиха, да опрощават кредити. Вместо да подпомагат истинските животновъди. Вливат пари от пусто в празно. За да има винаги за едни и същи. Приближени. Никой не вярва в министър, който не знае приблизителен реален брой животни в страната си. Фалшива статистика от служители. Фалшива бройка от Ветис. Истината за брой животни, г-жо Министър. И колко от тях получиха деминимис? За ковид няма да питам, защото те са едни и същи. Разликата, какви животни са? Но Вие не знаете. Толкова години на власт, ако бяхте Вие с обвързано заплащане, щяхте да сте с нула лева заплата. Но тя не Ви трябва. Вие имате начини.

Сега въпросът е на каква цена се опрощават отпуснатите кредити от фонда? Дали пък Кръстника Бойко Борисов не получава своята лепта във вид на пачки за вълшебното чекмедже и ако е така, колко процента от 60-те милиона отиват директно в джоба на премиера? Ако мълвата за обема на данък „рекет” е вярна – между 50 и 70%, излиза, че повече от поливната сума ще трябва да бъде отчетена под масата на онова, което го играе министър-председател, коментира източникът на Narod.bg.

5 Коментара
 1. ББ казва

  ГЕРБ значи – Грабим Европа Рушим България! Този ще напише едни от най-черните страници от историята ни!!

 2. BOGDANOV казва

  KOMENTARAT E,“AKO, UPRAVLYAVASCHTITE imat glupav PREMIER, , BALGARITE SME,GORDI I UMNI,I NYAMA DA TARPIM .“EDIN SLUCHAIEN “Ivanko“, DA SE GAVRI S BALGARSKATA GORDOST T TRADIZII’.!!!IDVA VIDOV DEN, „“VSEKI STE POLUCHI ZASLUJENOTO“.!!! DAII BOJE,!!!

 3. Каторга казва

  БКП-ГЕРБ затова въведоха УДАРНО 10-годишната абсолютна давност – за да „турат капак“ на всички престъпления от 30-години насам! Ако се прави нова конституция трябва изрично да отпадне всякаква давност за престъпленмията на физическите и юридически лица на бюджетна издръжка, индивидуалните и/или колективни органи на общесвтено управление с въвеждане със задна дата на индивидуална наказателна и МАТЕРИАЛНА отговорност, а за колективните органи – СОЛИДАРНА МАТЕРИАЛНА отговорност за гласувалите за престъпно, корупционно и противоконституционно деяние или акт с негативни последици за обществото, физческите и юридически лица!

 4. postradal pasi казва

  Това чудовище борисов се е подписало на кукловода да загроби България още повече а той отново да пълни бездънната си гуша въоръжавайте се но не само с търпение….

 5. postradal pasi казва

  Ало, еврогейците грабят България , България храни всичките тези паразити, като англия, австралия, фащ, канада, южна африка с златото от Челопеч на дънди прешъс а за българите само 1% колкото да не измрат от глад та те и без това се топят като ланския сняг. На боко престъпника го прокълнавам да няма мира ни на този ни на онзи свят да мре в адсски мъки той и хунтата крадци

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.