Narod.bg пита: Защо ГЕРБ пускат фалшиви новини?

0 3 790

ГЕРБ уж са против фалшивите новини, а самите те са източник на лъжлива информация, която не се колебаят да разпространяват дори на официалните си страници, видя Narod.bg.

„В Европейския парламент осъдиха използването на бесилки, ковчези и чували за трупове от протестите в България“ под това заглавие на сайта на ГЕРБ е публикувана информация за вчерашното обсъждане в ЕП на корупцията в България. Източник на фалшивата информация е евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

Евродепутатът Емил Радев е публикувал информацията на официалния си профил във Фейсбук.

Че това не е вярно, стана ясно още вчера, когато журналистите, базирани в Брюксел, предадоха какво е говорено на заседанието на съответната подкомисия в ЕП. Това не попречи и на прокуратурата да представи срещата, че била по нейно искане. Което също не е истина, уточнява в. „Сега“. 

По този повод главният редактор на брюкселския сайт Юроактив Георги Готев реагира гневно в профила си във Фейсбук. Да, станало е дума за ковчезите и бесилките, които протестиращите използват като метафора на потъването на България, но въпросът бил повдигнат от председателката на Комисията за защита от дискриминацията. Евродепутатите се изненадали, че председателката представя управляващите като дискриминирани.  Сред членовете на комисията няма български евродепутати.

Друга лъжа, разпространявана от медиите по повод вчерашното обсъждане е, че на нея е била поканена външната министърка Екатерина Захариева. Истината е, че не тя, а привикан беше самият премиер Бойко Борисов, но, както Narod.bg вече писа, той се покри.

Реклама

Ето и коментара и на евродепутата Радан Кънев по темата: „Твърдението на г-н Гешев, че той е организирал днешното изслушване в ЕП пред подкомисията за мониторинг на върховенството на закона към Комисията по правосъдие и граждански права (LIBE), е пряка и скандална лъжа.
Изслушването е организирано от евродепутата от Нидерландия Софи Ин’т Велд, председател на подкомисията, като подготвителен етап от организацията на пленарен дебат за институционалната криза в България.“

Пред Дойче веле председателят на БХК Красимир Кънев, който бе поканен на заседанието, също разказа за тежките критики към България, отправени от евродепутатите.

Истинската новина за обсъждането вчера може да прочетете ТУК.

Ето това е новината, която ГЕРБ се опитаха да скрият.

Narod.bg пита: защо управляващата партия ГЕРБ създава и тиражира откровено фалшиви новини, след като твърди, че полага всякакви усилия да се бори с тях?!?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.