Бойко Борисов крие мръсна тайна за наркоканал за милиони от България за Ирак

2 10 248

Мрачна тайна от миналото на Бойко Борисов доказва връзките му с групировките, разкрива Narod.bg Годината е 2004, по това време съществуващите все още ВИС и СИК са във война за преразпределение на наркобизнеса, а Бойко Борисов е главен секретар на МВР.

Същата година в България се разразява скандал, след като в Ирак са отвлечени българските шофьори Ивайло Кепов и Георги Лазов.

Те работят за благоевградска фирма и първоначалната версия е, че са похитени от терористична групировка, целяща да окаже натиск върху България като партньор на НАТО.

Според друга версия шофьорите са отвлечени заради неуредени отношения на благоевградската фирма – превозвач с иракските й партньори. 

В крайна сметка Кепов и Лазов са публично екзекутирани, а истината за тяхното отвличане и какво се крие зад тази афера остава неразкрита и до днес. 

Потулен в забвение остава и доклад, писан от спецслужбите, целящ да освети връзки на Бойко Борисов с престъпните структури и неуспешен опит в рамобвски стил двамата българи да бъдат освободени не без участието на самия Борисов.

Лично той ръководи секретна мисия до Ирак, в която участват и барети от СОБТ. 

Според изтеклата тогава информация българските служби са ползвали контактите на свой информатор, свързан с търговията със синтетични наркотици. 

Мисията е неуспешна до толкова, че терористите се вбесяват от намесата на българските власти и побързват с екзекуцията на шофьорите. 

Всичко е обвито в пълна секретност, докато един ден в парламента депутати не получават анонимен доклад, разкриващ малко по-различна ситуация от официалната. 

Днес този доклад, който по онова време не стига почти до никоя медия, отдавна е изгубен и заличен от архивите. 

Narod.bg го публикува без съкращения:

„Причината за отвличането и убийството на българите са неуредени сметки от наркобизнес. Историята започва с показните убийства на няколко знакови фигури в търговията с наркотици в България. Официално поръчителите са неизвестни и едва ли някога ще станат публично достояние, но можем да се досетим, ако проследим кой зае мястото им.

Така се създаде и новата мафиотска организация, която стана причина двамата българи да загубят живота си в Ирак.

Тя се превърна в един от основните доставчици на синтетични наркотици в Близкия изток.

Дрогата се произвежда във фабрика в близост до Кулата. Съдружници в нея са собственикът на ресторант „Кошарите“ – Константин Динев, (близък до покойния Мето Илиенски и Георги Илиев), синовете на бившият иракски посланик в България Мохамед Амин – Бленд и Сиад, и членовете на ВПС на БСП Тихомир Стойчев – бивш директор на НСБОП (освободен заради връзки с покойния Филип Найденов – Фатик).

Суровината за производство се доставя от ливанеца Адел Саркиз, а готовата продукция се транспортира за Ирак чрез автовози на фирма в Благоевград. Дрогата се укрива в тайници на превозваните автомобили и ремаркета. Безпрепятственото преминаване на границата е дело на Тихомир Стойчев, чрез мрежата от служители в Агенция „Митници“ и МВР. Дистрибуцията и продажбата на наркотици се извършва от иракчаните д-р Хайрала Салех и Хасан Санджари. Парите получени от сделките се „изпират“ в казино „Елит“, което е собственост на същите лица, притежаващи фабриката, и на иракчанина Махер Хасан – съдружник на Мето Илиенски.

Разбира се, така действащата схема се ползва както с политически, така и също и с протекции от страна на МВР и лично на главния секретар Бойко Борисов.

Неговото протеже – директорът на РДВР – Благоевград Богомил Янев – не позволява разследване на цитираните по-горе араби, въпреки многобройните сигнали.

Реклама

Живеещите в гр. Сандански Бленд и Саад Амин наред с наркобизнеса многократно демонстрират незачитане на законите – от хулигански прояви до криминални престъпления като открито заплашват полицейските служители.

Подобно е поведението на Хайрала Салех, зад когото стои зам-директорът на НСС, близък до Тихомир Стойчев и личен познат на покойният Фатик. Възползвайки се от протекциите на службата за сигурност, той притиска свои конкуренти в бизнеса и ги заплашва открито, че могат да бъдат изгонени от България само ако се обади по телефон на ген. Чобанов.

Същите покровители осигуряват контакти на Салех с оръжейни търговци, с които той преговаря от името на НСС.(Собствениците на няколко държавни оръжейни фирми се чувстват доста объркани).

Чрез лично предани служители на МВР главният секретар Б. Борисов притиска конкурентните групировки в наркобизнеса.

Информацията за това кой и как да бъде ударен се подава от Тихомир Стойчев и от един бивш шеф на Отряда за борба с тероризма, който ръководи и престъпна група за „мокри поръчки“. 

Всичко действаше като добре смазана машина, докато типично по арабски братята Амин не се скараха за пари с Хасан Санджари. Хайрала Салех застана на страната на братята Бленд и Саад. Между другото, по времето, когато отношенията им бяха добри, покровителите от НСС и Бойко Борисов уредиха Санджари да бъде приет в президентството и МВнР. След като се наложило да почака във Външно министерство повече от час, разяреният иракчанин се е разкрещял: „Какво си въобразявате? Само да реша и ще избия войниците ви в Ирак!“. 

След възникналия скандал с неуредените бизнесотношения Санджари неколкократно отправя заплахи, като иска да му бъде изплатена значителна сума. Тъй като няма резултат, той отвлича камионите, превозващи поредната пратка, заедно с шофьорите, работещи за Бленд и Саад с искане за откуп.

Водят се неколкодневни преговори без резултат. (Собственикът на камионите и автокъщата в Благоевград е имал информация за отвличането няколко дни преди официалното съобщение. Два дни след това той прекрати дейността си.)

Разгневеният Салех решава да включи „тежката артилерия“ – Борисов и Чобанов. (Последният не е изцяло „в час“. През цялото време е воден за носа от заместника си.) Под ръководството на Бойко Борисов е разработен план за действие. (Интересно защо министър Петканов не е запознат?). Пред президента Първанов е изложена версията, че НСС разполага с информация къде похитителите държат българските заложници. (Естествено, Хайрала Салех познава добре съдружниците си и е в състояние да уреди освобождаването им срещу откуп.) Държавният глава е убеден от Борисов и Чобанов да одобри план за освобождаването на шофьорите като предоставя правителствения самолет и съдейства за отпускане средства от БНБ.

Едната страна в мафиотския сблъсък взема пари от държавата, за да уреди отношенията си с другата. (Не трябваше ли Парламентът да одобри това?). Разбира се, участниците от българска страна Първанов, Борисов и Чобанов са си направили и друга сметка – да станат национални герои. Между другото, преди заминаването са подготвяни ордени като дори Борисов е организирал бляскаво посрещане с пресконференция.

За Ирак потегля българска група, ръководена от Бойко Борисов, в която е и покровителят на Хайрала Салех от НСС. В нея са включени служители на СОБТ. (Има ли заповед на министър Петканов?) Не е ясно точно кога и на кого е хрумнала идеята да нападнем Санджари, да освободим шофьорите и да си разделим парите за откупа. Доста тъп екшън сценарий, изцяло в стила на главния секретар.

Атаката се проваля. Равносметката е ранен служител на СОБТ.

Вбесеният Санджари продава заложниците на групировката на Ал Заркауи, а нататък е известно. След това по заповед на Бойко Борисов е отправено силно внушение към всички, които имат отношение по случая да мълчат. 

Хайрала Салех на всеослушание обявява, че е награден с държавно отличие от президента Първанов. Може би заради убийството на българите?

Братята Амин строят нова фабрика за каптагон. Двамата са толкова нагли, че отправят открити заплахи срещу лидери на СИК и ВИС. Назрява нов конфликт и възниква въпросът, кой ще е жертвата сега. Може би отговорът е в това, на чия страна ще застанат Борисов и марионетките му в МВР“.

След изтичането на анонимния доклад, в който се описват амфетаминовите връзки на Борисов, самият той коментира пред медиите: „Знаем откъде е дошло писмото. Това са мишоци, а на единия от тях му секна контрабандата в Петрич и сега търси нови връзки“. 

Но скандалът не свършва дотук. В медиите се появява и друга информация, според която депутатите Наско Рафайлов и Владимир Дончев от НДСВ са получили заплашителни SMS- и.

В тях те били предупреждавани да не се ровят повече около случая с екзекуцията на българите Кепов и Лазов.

В крайна сметка аферата около отвличането и убийството на българите действително отшумява, а съмненията за нарковръзка и трафик от България за Ирак така и не са разследвани. 

2 Коментара
 1. Коалиционен ортак казва

  За проверка на приватизираните ДС-контрабандно-шпионски канали през 2002 като „почетни гости“ при Садам Хюсеин в Ирак и при Садат в Сирия е изпратена от ДС „делегация на ВМРО“ ( ht tp ://bit.ly/2Ywx2tN ) от Красимир караКачан (ДС-агент „Иван“ ht tp ://bit.ly/2oIYBj0 и бос на ДС-оперативния орган МВРо ht tp ://bit.ly/2ms1IwD ), Захари Захариев (ДС-агент „Златан“ ht tp ://bit.ly/2KNLtWu и член на НС на БСП и председател на Федерацията за дружба и приятелство с народите на Русия и ОНД!) и с полит-комисар „анти-фашиста“ Велко Вълканов от БСП. В каре на в. Македония от 22.10.2002г. на стр.2 е отпечатано: „ВМРО – НАБЛЮДАТЕЛ НА РЕФЕРЕНДУМА В ИРАК На 13 октомври 2002г., неделя, по покана на г-н Изет Ибрахим, зам.председател на Революционния команден съвет и председател на Върховната комисия за общонационалния референдум [за преизбиране на Садам – б.н.], делегация на ВМРО, водена от председателя на Изпълнителния комитет г-н Красимир Каракачанов, отпътува за Ирак, за да наблюдава референдумът, който се проведе на 15 октомври. При завръщането си от Ирак делегацията на ВМРО посети Сирия, където проведе редица срещи на политическо и държавно равнище. Сред обсъжданите теми бяха въпросите на двустранното сътрудничество и ИКОНОМИЗИРАНЕТО на отношенията между двете страни.“

 2. АнтиМафия казва

  Григор Здравков – АнтиМафия на 20.08.2020 казва: ht tp ://bit.ly/2Qj29az :
  1.) Твърдата подкрепа за БКП+ГЕРБ-ШАЙКАТА с ДС-патриотарстващата СГАН в Б-ия от страна на Евро-бюрократите е защото последните като съучастници са затънали в корупционни практики около евросубсидиите за България!
  2.) Зам. еко-министърът по вноса на боклук Николай Кънчев от ПП „ВМРО-БНД“ по коалиционна БКП-политико-мафиотска целесъобразност умишлено не е разследван от „независимия“ главен прокурор Иван Гешев и подчинените му!
  3.) В балите с вносен италиански боклук се внасят и пратки с наркотици по приватизираните ДС+РУМНО контрабандно-шпионски канали през Албания, Косово, Македония, Сърбия, … чрез оперативните агенти/служители на ДС-службите от ПП „ВМРО-БНД“!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.