Шеф на БНР: Бащата на Александър Йорданов е доносник, 40 години беше в „Отечествен фронт“, а синът му сега се прави на демократ, СТИГА НАГЛОСТ!

3 13 834

Йорданов прогнозира, че антиправителствените протести няма да успеят и ги определи като незаконни

Днешното изказване на евродепутата от СДС-ГЕРБ/ЕНП Александър Йорданов пред БНР по повод антиправителствените протести и идеите за промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание (ВНС) породиха вълна от коментари в общественото-политическото пространство, видя Narod.bg.

По думите му, който сега е против ВНС, защитава статуквото на сегашната Конституция, „но казва да не е Борисов премиер, а някой друг“. Йорданов попита кой трябва да бъде премиер на България и подчерта, че протестиращите срещу Бойко Борисов не дават отговор на този въпрос.

Той беше категоричен, че подкрепя идеята за свикване на ВНС, както и системата, по която това да се случи – смесената, т.е. пропорционална и мажоритарна. Йорданов припомни, че в VII ВНС той е бил избран като мажоритарен кандидат.

Йорданов прогнозира, че антиправителствените протести няма да успеят и ги определи като незаконни. Като участник в „Града на истината“ през 90-те г. той припомни, че тогава палатките са били на тротоара пред президентството и не са блокирали кръстовища, за да пречат на придвижването на гражданите.

Критикувал съм правителството на ГЕРБ, но съм го критикувал за неща, които смятам за важни, именно, че не трябва да се допуска влияние на руската политика в България. Критикувал съм Бойко Борисов, когато много лесно започна да сменя някои министри, когато смени председателя на НС Димитър Главчев и когато неоснователно реши да подаде оставка, за да прави предсрочни парламентарни избори, когато бяха загубени президентските избори„, обясни евродепутатът Александър Йорданов.

Един от най-крайните коментари след изявленията на Александър Йорданов дойдоха от страна на Валери Тодоров, дългогодишен журналист в “Хоризонт” и бивш шеф на БНР. Мнението му бе споделено в пост на жуналиста Явор Дачков във Фейсбук.

Валери Тодоров, снимка: БНР

Реклама

Слушам наглостта на Александър Йорданов по БНР за децата на номенклатурата. Баща му над 40 години беше кореспондент на в. „Отечествен фронт“ във Варна.  Кореспондентите на централните вестници в големите градове – най-вече Варна, Пловдив, бяха част от комунистическата номенклатура. 

Утвърждаваха се от ЦК на БКП и Окръжните комитети на БКП. Колко постове и партии смени този човек?! Той ли не знае какво е номенклатура?  Най-сетне трябва да казваме нещата в истинския им вид, иначе ще трябва да търпим тази наглост, независимо откъде идва. Ние помним как се случваха нещата. Помним и кой доносничеше срещу колегите си, ако някои са го забравили.”, припомни журналистът.

Под поста на журналиста във Фейсбук последваха поредица от коментари.

Ето и част от тях:

Galina Stefanova: Сашко Йорданов да си спомни как и по каква линия го преместиха в Шумен от начална педагогика във ВПИ и как под крилото на Елка Константинова се намъкна и така изкласи наред с няколко слагачи на софийските преподаватели

Kiril Kirilov: Тази свиня дебела, Сашко, който при онзи обществен строй, когото от30г.плюе беше във в-к „Литературен фронт“,сега ще ми посочва кои са децата на онази номенклатура, слугувайки в момента на същата. Е няма по-голямо дебелоочие и наглост.

Панайот Първанов: Когато някой път искате да си отговорите защо у нас нещата не се случиха, като в Унгария, Чехия или Полша напр., си спомнете, че преходът ни мина, доминиран и управляван от подобни мазни, натегливи и безпринципни типажи. Отвратителната номенклатура на бай ви Тошо, беше сменена с посредствена и примитивна такава, излъчена от т.нар. СДС, която освен антикомунизъм и разрушение, нищо друго за последните 30 години не успя да измъти.

Източник: Novini.bg, Фейсбук

3 Коментара
  1. BOGDANOV казва

    Mnogo pati sam SE OBRASTAL ,KAM SASCHo, kakto se obrastaha kam Aleksandar IORDANOV,momcheto ot naschiyat kvartal NADEJDA v gr, Sofiya, ,KOGATO “TRAGNA “BLAGODARENIE NA KOMSOMOLAT I BKP, nagore po-stalbite NA OPLYUVANE ,KATO HLYADI TAKIVA ,KOITO POLUCHIHA “VSICHKO“,OT SOZIALISTICHESKIYAT PERIOD.!! TAKA, PRODALJI I V SCHUMENSKIYAT UNIVERSITET ,BEZ SRAM I SVJAN DA SE PRAVI“DEBELAJKI KATO demokrat“, ??????JALKO, DNES “NAGLITE ,KATO “TOZI“,SA HILYADI,,I SA TOVA, MLADITE SA NA PLOSTADA I ISKAT“PROMYANA,KOYATO DA IZPRATI V BITIETO “TAKIVA NAGLEZI,KATO NEGO PREMIERAT BORISOV I MUTRITE I OLIGARSITE,KOITO SA “yahnali“.BALGARITE.!!!

  2. Наско казва

    А някой да знае къде евродепутата Андрей слабаков

  3. Наско казва

    А някой да знае къде е евродепутата Андрей Слабаков

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.