Само в Narod.bg! Ползва ли Бойко Борисов фалшив документ, че е репресиран от комунистите? (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

1 5 435

Фотокопие на документ, който удостоверява, че Бойко Борисов е бил репресиран по политически причини от комунистическия режим, беше изпратен на редакционния имейл на Narod.bg.

Удостоверението е издадено от СНЦ „Децата и внуците на репресираните в България“ и според него настоящият премиер на България има право на обезщетение за извършена и доказана антикомунистическа дейност след 9 септември 1944 г. в България.

Реклама

За въпросното сдружение с нестопанска цел няма много информация, като изключим няколко отчета. Знае се, че организацията е основана в Стара Загора, а председател е Теодор Атанасов Енев. Същият човек оглавява и „Асоциация на частните детективи“, показа проверка на Narod.bg. Името му излиза и като свидетел в решение на Старозагорския административен съд от 2015 г., в което се посочва, че Енев „твърди, че бил оперативен работник в бившата Държавна сигурност“.

Като оставим настрана организацията, която стои зад документа, съдържанието му буди недоумение и Narod.bg допуска, че може да се окаже фалшив.

Както Narod.bg вече писа, едва ли Бойко Борисов може да бъде наречен репресиран от комунистическия режим. Снимки от детските години на Бойко Борисов доказват, че баща му Методи Борисов е бил с чин подполковник, а самият Борисов в гимназията е бил комсомолски секретар, а в школата в Симеоново е станал член на БКП. По-късно става охранител на Тодор Живков.

1 Коментар
  1. Диди казва

    В удостоверението има правописни грешки…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.