Журналист: В Испания ли е Борисов и дали не го разпитват за къщата на любовницата Мис Бикини?

0 4 562

Въпросът къде всъщност е премиерът Бойко Борисов тези дни и дали наистина е в Испания, каквито слухове има, стои на дневен ред пред обществото и най-вече пред протестиращите. Ако е в Испания – добре, но по как работа е там – лична, емоционална или държавна?! И още – с правителствения самолет ли е пътувал или с гражданската авиация?

До този момент не е публикувана или оповестена по друг начин официална информация дали премиерът Борисов е в Барселона – на разпит в прокуратурата, полицията или друга служба на Испанското кралство.

В публичното пространство обаче, се появи снимка на правителствения аероплан, който е паркиран на някакво летище в Барселона и втори ден събира лъчите на щедрото каталунско слънце. Не е известно дали снимката на „Фалкон“-а е автентична, но, ако е, възникват въпроси:


1. Летял ли е Борисов на борда на правителствената машина?
2. В Испания ли е Борисов и по каква работа е там, ако е в Испания?
3. Колко струва полетът на „Фалкон“-а от София до Барселона – гориво, възнаграждение на екипажа, чай, кафета, други напитки, сандвичи и ядки, летищни такси и пр. и как ще бъдат отчетени тези разходи?
4. Ако допуснем, че Борисов не е привикан на разпит в Барселона, но е там по други причини, какви са тези причини? Частни, държавни или други?
5. Защо пресслужбата на Министерския съвет мълчи по тези въпроси?

Разбира се, на фона на стотиците и хилядите пакости, безчинства, вреди и щети, един полет на премиера – Шут до Барселона и обратно изглежда като детска игра. Но все пак българските граждани имат правото да знаят дали техния премиер е в Испания и какво точно прави на територията на братското нам кралство.

Автор: Любо Кольовски

Narod.bg припомня, че отдавна в публичното пространство се заговори за луксозната къща на премиера Борисов в Барселона, която според слухове е купена за Борислава Йовчева „Мис Бикини”. Пред български медии испанските власти заявиха, че водят разследване за пране на пари около тази къща, като премиерът ни също е обект на това разследване.

Реклама

Смята се, че моделката Борислава Йовчева, за която е била интимна с Борисов и дори има дъщеря от министър-председателя, вече не живее във въпросния имот в Барселона, а го е обявила за продажба.

Според тв водещия Сашо Диков, след избухването на скандала „къщата в Барселона“ Борислава Йовчева е „изчезнала“, като набързо е затворила луксозния си бутик в центъра на Барселона. В момента се смята, че „Мис Бикини“ заедно с родителите си и малката си дъщеря се намират някъде в САЩ.

Семейството на Йовчева е заподозряно от властите в Барселона, че се е облагодателствало от престъпна схема чрез фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, получили милиони евро от „физически лица, които не пребивават в Испания“. Според в. „Периодико“ каталунската полиция е проверила дали данъчните декларации на Борисов в България показват възможност той да е направил инвестициите в двете компании. Официално обаче той не разполага с такива средства. Каталунската полиция потвърди пред български медии, че разследва случая, но отказа подробности на този етап.

Според цитираните от „Периодико“ данни къщата действително е купена за 3 милиона евро през 2013 г., но се води собственост на Numin Invest S.L. Между януари и юли 2013 г. Йовчева управлява фирмата, регистрирана с капитал от 3000 евро. След това тази функция поема баща ѝ Георги Йовчев. Двамата нямат предишен опит със сериозен бизнес. Не става ясно как започват да се занимават с въпросните фирми и по каква линия е осигурено финансирането им.

Хипотезата за връзката на премиера с т.нар. „къща в Барселона“ излезе за пръв път наяве през 2016 г. в тайните записи от разговори между двете бивши съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова със столичния адвокат Момчил Мондешки. В тях се чуваше бившата председателка на Софийския градски съд да казва, че Борисов е купил къща на жена, към която имал „положително отношение“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.