В мутренската държава на ББ: ЧСИ запорира сметките на дом за стари хора заради далавери с такси на кмет на ГЕРБ

1 3 178

Поредното доказателство, че в мутренската държава на ББ всичко е възможно! ЧСИ запорира сметки в частен старчески дом без предизвести! Представяте ли си?! За това алармира известният журналист, писател и пиар експерт Соня Момчилова във фейсбук профила си, видя Narod.bg.

Прочетете как Държавата „помага“ на дребния и среден бизнес да съществува във време на криза! Общинска фирма-монополист иска скандално висока такса смет от дом за възрастни хора.

Narod.bg публикува целия разказ на Соня Момчилова за конкретния случай:

„Вчера, 24.08., ЧСИ от Самоков, директно в Банката, БЕЗ уведомление от общината или съдия изпълнителя!!! е запорирал банкови сметки, които издържат сградата, плащат тока и изготвят храната за гостите в Дом за възрастни ДЕТЕЛИНА в село Подгорие.

Причината за запора е неплатените от дружеството такси смет към община Костенец.

Сагата за таксите смет започна веднага след строителството на сградата. Общината определя таксата на база на инвестиционната стойност, която е много висока и първата годишна такса бе 10 800 лв. След редица постъпки от страна на невероятната София Мирчева, която е водещ инженер в Брюксел и се прибира в родния край, за да направи нещо полезно за съселяните си, таксата се определя на база на изхвърлянето на брой кофи за смет тип Бобър.

Общинската фирма за извозване на сметта минава веднъж на седмица и е монополист в района с периметър от 50 км, като няма друга организация, която да извършва тази услуга.

Реклама

Резиденцията използва един Бобър. Като таксата за 2019 е 7 460 лв. или 24 лева на месец на всеки живущ в Резиденцията.

За момента неплатената такса за трите години дейност е 16 800 лв. и дължимите лихви за периода са 3100 лв. За тези суми е запорът.

Запорът е наложен без никакво уведомление от страна на Община и ЧСИ!!! До момента, от създаването и пускането в експлоатация на Дома за възрастни, лично собственикът София Мирчева доплаща недостига на средства за издръжката на Дома.

През годините и постепенното приемане на нови гости, личните средства, които влага, намаляват от 12 000 лв. на месец на 2 000 – 3 000 лв. на месец. Капацитетът е 47 гости, но с тяхното увеличаване се назначава нов персонал, който е гаранция за добрата грижа.

Повече от 80% от приходите от плащания отиват за заплати на персонала, останалите отиват за издръжка на сградата и храната на гостите. Добрата грижа и добрите жилищни условия изискват правилно, достатъчно и регулярно финансиране.

С този пост искам да Ви запозная със сложната ситуация, в която се намира Домът за възрастни „Детелина“. След разговори с адвокати, София получава съвет, че единственият начин да търси коректно определяне на такса смет е да води дела в съда към Европейската комисия за неблагоприятни условия за инвестиране в България.

След всички срещи и разговори с кмет и общински съветници до момента Общината с нищо не е помогнала за изграждането и съществуването на Резиденция „Детелина“, напротив, София беше принудена да направя и финансира редица подобрения, като подходен път, отводни канали и поддръжка на пътя, собственост на общината. Няколкократно моли общината да и даде гратисен период за общинските такси и данъци, след като е инвестирала над 1 800 000 лева и е открила 20 работни места в град с 8 фалирани или закрити предприятия. Това е съдбата на частния предприемач, нагърбил се със социален проект у нас.“

1 Коментар
  1. Валентин Христов казва

    Това са за мен съвременните ГЕРОИ на БЪЛГАРИЯ.А общината в Самоков,е една АНТИБЪЛГАРСКА и Слугинска община.която заслужава да бъде съдена за геноцид в Хага,който използва срещу Българските ни майки и бащи.Няма никакво значение,дали е държавен или частен дома за стари хора,неговата функция и една и съща-достоен и сравнително добър живот на старите хора.Но,общината не може да преглътне факта явно,че частните общественни сдружения са в ПЪТИ по надежни от държавните.Кмета и общинския съвет да си подават оставката-веднага.Питам,кой от вас ще извади пари от собственният си джоб да даде на старчески дом,било държавен или частен,в общината.НИКОЙ.Изобщо не ви пука за старите хора,в прочем и за всички останали не ви пука.Ами за 20 000 лв, спрете да давате пари под масата за общинските ви поръчки,и да си делите комисионни и дайте парите да другия Общински монопол.Ето така поне малко ще се осрамете пред нашите родители.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.