Скандал в Narod.bg! Как златната концесия в Челопеч и ГЕРБ ограбват държавата! (Вижте прокурорското постановление)

2 5 028

Narod.bg публикува пълния текст на прокурорско постановление, доказващо как ограбват златото на България!

Изобщо не се знае какво количество и какви минерални богатства се изнасят от находището в Челопеч, назначените през годините проверки по незнайни причини не са извършвани, а за държавата има значителни пропуснати ползи. Това са част от изводите на прокурор Красимир Кирилов, които се виждат в постановление по сигнал на Николай Едрев за неизгодно за държавата ни експлоатиране на находището в Челопеч. Прокурорът изпраща скандалния случай на Специализираната прокуратура, тъй като неизгодни анекси са били подписвани от членове на Министерски съвет.

Сметната палата е разпоредила проверка през 2013 г., която обаче не е направена и до този момент.

Енергийни министри от различни правителства са подписвали допълнения и изменения на първоначалния договор, както и отмяна на точки и сега реално изобщо не се знае какво количество концентрат се изнася от страната, нито какво е съдържанието на злато или сребро. Чрез отмяна на съответната точка в момента държавата няма никаква възможност да защити интереса си и реално са налице значителни пропуснати ползи, се отбелязва в прокурорското постановление.

Прокурорът установява, че всички анекси към първоначалния договор са направени в полза на концесионера и в тях не се установява защита на държавния интерес. Включително документът от 2015 г., подписан от настоящия енергиен министър Теменужка Петкова.

Реклама

Оказва се, че години наред България много сериозно е била ощетена в икономически и правен аспект.

„Истината за концесията на „Челопеч“. Наслаждавайте се на 20-годишна брутална кражба от всички правителства и всички министри на енергетиката. Незабавно ще поискаме прекратяване на концесията и справедлив съд и затвор за виновните, както и обезщетение за българската държава от концесионера“, пишат във фейсбук страницата си от организацията Алтернативна енергия, където беше разпространено постановлението на прокурор Кирилов.

Narod.bg публикува по-долу целия автентичен документ:

2 Коментара
  1. КОНСТАНТИНОВ казва

    МНОГО ПЪТИ СЪМ ПИСАЛ И ПАК ГО ПИША.УПРАВЯВАТ НИ ПРЕСТЪПНИЦИ ВЕЧЕ 30Г. САМО ЗА КОНЦЕСИЯТА НА ЧЕЛОПЕК ЗАСЛУЖАВАТ ПО НЯКОЛКО СМЪРТНИ ПРИСЪДИ.

  2. postradal pasi казва

    Иван Костов е виновен за сделките концесии с дънди прешъс като брилянтите не се отчитат те направо се крадат като отиват в илюминатската гуша само златото, среброто се заплаща 2% а истината е че България издържа големите фащ, китай, англия, австралия и южна африка какъв СРАМ и ПОЗОР…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.