Драмата на Бойко: Защо вече не ме обичат?!

2 5 370

Изведнъж от мутра, охранител, служител на Пашата, той става най-важният човек в държавата

Едва ли знаете кой е най-богатият човек в световната история. Не, не е Бил Гейтс, нито Карлос Слим, не е цар Соломон или пък Крез. Казва се Манса Муса и е император на Малийската, да, и такава е имало, империя. Той държал пътищата от централна и южна Африка към Европа и трафика на слонова кост, злато, диаманти и най вече сол.

Състоянието му се изчислява на повече от трилион сегашни долари, проучи Narod.bg.

А най-странно в неговия случай е, че умира беден и разорен, прекарва последните си дни в обикаляне на кредитори.

Причината? Бил толкова богат и харчел толкова много, че предизвикал хиперинфлация и сам обезценил състоянието си.

Нещо подобно се случва сега с все още премиера ни Бойко Борисов, макар и да не става въпрос за пари.

Той, разбира се, ги има много, няма какво да го мислим, но все пак не са достатъчни да разклатят световната икономика.

Не става въпрос за пари в случая, а за народната любов, в която Бойко се къпеше като една Клеопатра в магарешко мляко и очевидно смяташе, че тя няма никога да секне.

Появи се от изневиделица и с народа си се влюбиха от пръв поглед. Просто се привидяха един в друг, той самият Бойко си го каза: „И аз съм прост, и вие сте прости“, припомня Narod.bg.

Получи се спонтанно привличане, един вид съглашателство на тези, които лъжат, че са чели Карл Май. А народът, нали, както казват, е посредствен, но мъдър, реши да му повярва.

Не са прави обаче тези, които постоянно го сравняват с отколешния му работодател и ментор Тодор Живков. Сближава ги единствено „народният“ изговор и е съмнително дали Бойко го е попил от Живков като някакъв голям популистки трик, или просто си му идва отвътре.

Реклама

Тато без съмнение си бе изграден последователен кариерист, който е знаел какво иска още докато е редял оловните заготовки в печатницата и е нагъвал кашкавал с бутафорната си партизанска формация.

При Бойко няма нищо такова. Типичен опортюнист, той едва ли си е помислял, че ще стане премиер, при това най-дълго управлявалият, какви шеги си прави историята… Той е българският Никодем Дизма, чийто възход е започнал от един царски прием…

Изведнъж от мутра, охранител, служител на Пашата, той става най-важният човек в държавата.

Да не се лъжем, това си стана с абсолютната подкрепа на простия, но мъдър народ. Сега децата на този народ идват от чужбина да оправят нещата с експертизата от двугодишното си пребиваване там, да видим какво ще се получи.

Какво се случва в главата на Бойко, който така и не успя да се откъсне от образа си на бивш пожарникар, сикаджия и бодигард на Тато?

Дали го е страх – навярно. Страх го е, че ще лъснат далаверите, дето са го направили богат. Сговорките с Шиши, Домуза, Дръндарския философ, все нещо може да излезе, притеснен е явно.

Но Бойко страда за друго. Той не може да разбере защо народът вече не го обича, а не е свикнал с това.

Той „дава” на пенсионерите добавки, вдига заплатите на учители, „прави” заводи, следи да не се „счупи” държавата, праща хеликоптери на закъсали сънародници. „Сприятелява” се даже с Меркел на полза роду, кой друг е способен на такава саможертва?, припомня Narod.bg.

И изведнъж цялата история да бъде покварена, да се вторачат в дребните Му „бакшишчета”, наместо да се гледа голямата картина на „просперираща“ България..

Това той няма как да го разбере, както не са го разбирали Пиночет, Чаушеско, Франко, все лидери, които са „съграждали“ страните си, водейки ги към абсолютна пропаст и диктатура.

И със сигурност някой ден, когато, заобиколен от деца и внуци, като в оная картина на Жан Батист Грьоз – „Плодовете на доброто възпитание” – реши да постави поантата на живота си, ще каже: „Ама колко магистрали ви направих!”.

2 Коментара
  1. Чеха казва

    Не съм съгласен с автора. ББ си е чист продукт на ДС. За агент Мазния знаете ли нещо, ако не, питайте Бареков. Но и Службите и Партийните централи са допуснали голяма грешка или е нарочно, да издигнат и крепят човек с психично заболяване…

  2. Албена казва

    не го „обичат“ защото е продал ДНК данните на българите.
    Вижте:
    https://www.youtube.com/watch?v=3I792Uesyuw&fbclid=IwAR2bw7iGgek441SPyvl6SaQT9heYWRp2JBNSVuNj8oToHKsu_lCihHF3iPk

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.