Богомил Бонев става служебен МВР министър, арестува показно Бойко за 24 часа

3 31 897

Богомил Бонев е най-сигурният кандидат за вътрешен министър при евентуален служебен кабинет, разкриха източници на Narod.bg

Според тях вече са водени разговори с президента Румен Радев, който се надява именно някогашният главен секретар на МВР да поведе битката му срещу Бойко Борисов и да изкара на бял свят неговите далавери. Според плана Бонев щял да арестува показно премиера за 24 часа по Закона за МВР, за да видят България и светът, че хунтата на ГЕРБ не е недосегаема.

Независимо от опитите си да додрапа докрай във властта, Бойко Борисов се чувства вече несигурен и това личи от отчаяните му опити да „оглави протеста срещу себе си“, както много определиха „програмната му реч“ за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. 

Истината е, че този път премиерът се страхува много, защото винаги досега е подавал оставка режисирано и то по свое желание, за да замете следите си от далаверите и така до следващото правителство. 

Този път, обаче, народното недоволство не е под негов контрол нито пък разполага с предишните си пешки и офицери, които да го заместят и така да подготвят следващата партия властови шах. 

И ако някой може да се противопостави на Бойко Борисов с доказателства и с подходящо обвинение, което да го вкара в ареста, а после и в затвора, това е именно Богомил Бонев. 

Точно той е човекът, който познава мутренското минало на премиера, обвързаността му с групировките, както и опитите му да разпали война между тях през 2003 г., завършила с крах, убийства и почти пълна ликвидация на някогашната групировка ВИС, за сметка на СИК, с която Бойко Борисов е свързван от самото начало. 

Това намеква със статус във Фейсбук и самият Богомил Бонев. Коментарът му е доста показателен:

Преди да мислим за нова конституция: Всеки, който е бил част от СИК, ВИС и останалите групировки в деветдесетте години, няма право на политическа дейност.

Всяка партия, която е основана на такава основа, подлежи на незабавно закриване.

Всеки, който е упражнявал политическа дейност в нарушение на този закон, подлежи на наказателна отговорност с обратна сила. Заради скапаната съдебна система.

Малко предложения за нова констипация. 

Защо Бойко се страхува от служебен кабинет. Служебният кабинет е най-естественото нещо при криза на властта. Не ВНС, не нова конституция.

Защото, за разлика от първия служебен кабинет, с който Румен Радев назначи мекотели, сега се очаква да не стане така.

Служебният кабинет има ограничени функции: да организира честни избори.

Но това, от което се страхува Борисов е, да не би случайно служебният кабинет да потърси сметка за корупция. Ни повече, ни по-малко. Това е причината за репликата на Борисов: “Служебен кабинет, абсурд”.

Реклама

Защо бе, защо те е страх?! Това е точно по Конституцията. Имало е вече много такива служебни кабинети.

Защо точно този ти бърка в очите?! Въпросът е риторичен. Защото те е страх. Страх ви е, че този път ще лъснете окончателно с корупцията.

Нали си мъж. Да въвлечеш страната в конституционна криза, която е по-скоро национална катастрофа, и да твърдиш, че тази криза, която сам си предизвикал, ще спаси страната с нова Конституция, която даже още не си я чел, това още не го е имало в историята на България.

Ако някога си я чел Конституцията на собствените си илитерати.

Как не те е срам, с цялата си неграмотност, да имаш самочувствието да нагазиш в такава сложна правна материя!“

Всъщност Бойко Борисов действително има защо да се страхува от служебен кабинет, който ще започне с неговия арест. 

Независимо от съмнителната подкрепа, която получава от ЕС и то, защото все още е удобен, в Брюксел вече задават неудобни въпроси около записите с кюлчетата злато и пачките пари в нощното шкафче, както и за уличаващите го записи, които Борисов опита да неглижира в характерния си стил: „Вижте как сладко спинкам!“ 

Всичко това става на фона на заканата на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която заяви, че смята да ревизира организираната престъпност и корупцията на ниво на ЕС.

Публична тайна у нас е, че именно през проекти на Съюза са и най-големите далавери на Бойко Борисов, който обикаля до захлас с джипката си фалшиво ремонтирани магистрали, точно като престъпник който се връща на местопрестъплението си отново и отново. 

Но далаверите с евросредства дори не са най-голямата пробойна от управлението на Бойко Борисов, от която биха могли да дойдат мотивите за неговия арест и последвали обвинения за корупция в особено големи размери. 

Изнудваният с години бизнесмен и хазартен бос Васил Божков вече даде заявки, че разполага с достатъчно доказателства, които да покажат нивата на престъпно взаимодействие между властта у нас и бизнеса, задължен да се отчита с „такса спокойствие“. Точно, както в зараждането на мутренските времена у нас, но този път на много по-високо, правителствено ниво, когато рекетът се сраства със самото управление. До степен, в която едни хора от ГЕРБ звънят на шефове на предприятия, заявяват им намерението си да ги купят и ако те откажат, следват безброй проверки, данъчен натиск и в крайна сметка фалит, след който сделката става на безценица.

Този път Бойко Борисов е много уплашен, да, и сега това си личи дори и по начина, по който поднася преките си включвания, ограничаващи се най-вече от джипката, в която единствено се чувства удобно, настанен вътре като в огромна утроба или по-скоро в търбух, въртейки кормилото, убеден, че през него управлява държавата. 

Друг опасен момент за премиера идва от хората, от които се е освободил. Бомба със закъснител може да се окаже масонът Владислав Горанов, който бе  принуден да напусне поста си на финансов министър. Изобщо не е ясно дали няма да изтъргува нещата, които знае, като пряко замесен в далаверите на Борисов, в замяна на евентуалното си спокойствие. 

Горанов бе сред най-верните хора на Борисов, но в крайна сметка се стигна до освобождаването му в името на това, към което премиерът Борисов се стреми на всяка цена – да остане начело на държавата, чието управление отдавна е загубил. 

Това важи и за олигарсите, показно арестувани, по идентична схема, заради нежеланието им да плащат нарастващата с премиерския апетит за „филия с мас и мазнинка“ „такса спокойствие“.

Източници на Narod.bg разкриват, че в момента Борисов е изключително уплашен от вероятността номерът му със свикваването на Велико народно събрание да не мине и да се стигне до създаването на служебен кабинет. Което неминуемо би довело до ареста му, а оттам и до търсенето на отговорност. А това е въпрос на време. 

3 Коментара
 1. Чеха казва

  Колкото по-рано по-добре, защото ББ е луд за Връзване, ще прави Поразии и Мръсотии до последно!

 2. Роман казва

  Боко,махай се вече. Вече не си смешен даже . Просто си противен. Зимай няква путка и отивай да обикаляш света или се скрий горе на Витоша.
  Винаги ще можеш да вкараш някой внук и той да лапа. Ама после Боко, после…

 3. Ромарио казва

  И ако си мислите, че Богомил Бонев е някаква противоположност на Б.Борисов, значи се заблуждавате. Достатъчно е да се поинтересувате колко пари получи Бонев като министър от „делегациите“ на различните групировки, поканени в кабинате му, както и какви са точните причини за уволнението му от страна на премиера Костов. Макар че едва ли ще получите отговори… Все пак нищо страшно, ако един корумпиран отстрани друг корумпиран…, стига да не се договорят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.