Срам в Narod.bg! Мъжът на пиарката на ББ Моника си трае за безобразията на мутренското управление

1 2 559

Безобразията на мутренското управление в България най-после ще бъдат осветени в Брюксел, след като 55 европейски депутати внесоха искане в деловодството за Европарламента за специално заседание, посветено на кризата с демокрацията, законността, свободата на медиите и корупцията в България.

И докато предстои истинската битка, в която ще стане ясно дали за пореден път Европа ще си затвори очите за корупцията у нас, или ще включи предложението в дневния ред, отново се отличи кой не иска осветяване на фактите.

Прави впечатление, че само с няколко изключения евросоциалистите, предвождани от Станишев, се дистанцираха от инициативата, отбелязва известният журналист Григор Лилов във фейсбук профила си.

Narod.bg припомня, че инициативата е на евродепутатите Радан Кънев и Елена Йончева, които официално внесоха в деловодството на Европарламента искане за пленарен дебат за институционалната криза в България.

Реклама

Пред Европейската комисия се поставят следните въпроси за дебат:

Как Комисията оценява настоящата ситуация в България по отношение на свободата на медиите, антикорупционните реформи и независимостта на съдебната система?

Какви инструменти могат да бъдат задействани на равнище ЕС, за да се предотврати по-нататъшното влошаване на принципите на правовата държава в България?

Какви конкретни стъпки е предприела Комисията по отношение на България и какви допълнителни препоръки могат да бъдат ефективни за подобряване на ситуацията?

Припомняме, че в политическите среди се говори, че съпругата на Сергей Станишев – Моника, е личен ПР на Бойко Борисов още от 2009 г. За това писа и Narod.bg преди няколко дни. Повече по темата може да прочетете ТУК. Оказва се, че тя е организирала злополучния пленум на ГЕРБ.

1 Коментар
  1. Николай казва

    Педал зализан.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.