Цветан Цветанов за лъжите на Бойко: Просто отлага оставката си

0 3 856

Цветан Цветанов, познаващ издъно личността на сикаджията-премиер Бойко Борисов, за пореден път разобличи лъжите му, видя Narod.bg.

„Авариен изход от създалата се тежка политическа ситуация. Абсолютно антипиарски подход. В момента няма никакво обществено доверие в парламент и правителство“. Така лидерът на „Републиканци за България”, който е на обиколка в Родопите, коментира поредния кьорфишек на Борисов.

Narod.bg припомня, че по-рано днес, вместо да хвърли оставка след 37 дни всенародни протести, несъстоятелният премиер поиска ремонт на Конституцията и Велико Народно събрание с надеждата отново да заблуди България и протестите да утихнат.

Реклама

Според него, ако трябваше да се правят подобни законодателни промени, предложени от Бойко Борисов, те трябваше да бъдат разгледани на председателски съвет в Народното събрание.

„За да се пристъпи към едно подобно решение, трябва да се търси мнозинство от над 161 народни представители. В момента няма нито проект за нова Конституция, нито през последните месеци е обсъждана подобна тема, нито е обсъждано в оставащите няколко месеца или в мандата на сегашното НС да бъде създадена работна група за подготовката и представяне на проект“, ясен е Цветанов.

Цветанов не вижда политически консенсус за нов основен закон. Също така не е проведено и широко обсъждане, което да включва изтъкнати юристи конституционалисти, конституционни съдии, преподаватели във водещите университети и на първо място от СУ „Св. Климент Охридски“.

По думите му с предложенията си премиерът цели единствено отлагането във времето на подаването на оставка и търси всякакви възможности за това.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.