Борисов в най-слабото си актьорско изпълнение: Истината: Драпа да направи следващите избори, защото го е СТРАХ от служебен кабинет

7 3 671

Еееее…Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си. Това написа във фейсбук страницата си Слави Трифонов по повод днешното обръщение на премиера, с което вместо да подаде оставка, той реши да печели време с промяна в конституцията.

Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската, коментира Дългия, видя Narod.bg.

Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори. Каквито и да са те. А истината е следната:
– за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.
– а ако е необходимо Велико Народно Събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.
Така че изводът е прост и ясен:
– оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори, завършва Слави.

Сразяващ коментар написа и журналистката Мира Баджева. Narod.bg го публикува едно към едно:

Изгледах го. Борисов в най-слабото си актьорско изпълнение ever. Неубедителен, мразещ режисьорите и публиката си, разграничаващ се вътрешно от почти всяка дума, която казва.

Реклама

С онова интонационно кресчендо и гримаси, които започнаха да го спохождат като издайнически тикове заедно с натежаването и залеза му. Няма да стане нищо от тая работа – да оглавиш бунта срещу себе си е стара номенклатурна (и макиавелистка) хватка. Сега натиска едно от последните останали копчета на таблото в апаратната. Но за да последва нещо от този бездарен монолог, трябва отсреща да има субекти, оторизирани и петимни да преговарят.

Такива няма – опозицията и политическите й лидери, както и гражданите от улицата са оглушали за всички други негови думи освен “подавам оставка”.

В този смисъл Борисов се превърна в Доган (като олицетворение на ДПС), с когото – след лебедовата песен на Станишев – никой в управлението не иска официално не само да се коалира, но и дори публично да се допира. Впрочем, вече не виждам Борисов да се бои от служебен кабинет на Радев.

Единственото, което търси в момента, са политически гаранции, че ще остане неприкосновен и “карантиниран” след слизането си от властта – за да се радва спокойно на внуците и чекмеджетата си.

Та така.

7 Коментара
 1. Лудата Теменужка казва

  А КОГО ДА ИЗБИРАМ – ПЕДЕРАСТЪТ ХРИСТО ИВАНОВ ЛИ ИЛИ МУТРАТА МАДЖО?И ТЕЗИ ДВАМАТА ТОЧАТ ЛИГИ ДА МИ СТАВАТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛИ????ИМА ЕДНА ПОГОВОРКА – „ДАЙ НА ПРОСТАКА ВЛАСТ И МУ ГЛЕДАЙ КАКВИ ГЛУПОСТИ ЩЕ НАПРАВИ – НЕ ИСКАМ НИТО АЗ НИТО МОЕТО СЕМЕЪСТВО И ПРИЯТЕЛИ ДА СТАНАТ СВИДЕТЕЛИ НА ТОВА КАК ТЕЗИ ПРОСТАЦИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ – ДАЙТЕ МИ ЕДИН ЛИДЕР- ТЕЗИ ПРОТЕСТИ НЕ ИЗЛЪЧИХА НОРМАЛЕН И СИЛЕН ЛИДЕР!
  АЗАЩО НЕ СЕ ЗАПИТАТЕ – КАДЕ СА МАЯ МОНОЛОВА И СЛАВИ ТРИФОНОВ – МЪЛЧАТ,ЗАЩОТО СА УМНИ ХОРА – А ПРОСТАКА ХРИСТО ИВАНОВ,ТОЙ ОСВЕН ЧЕ Е ПРОСТАК,Е И ДОСТА АЛЧЕН ПЕДЕРАСТ!ТОВА И ЛИЧНО МОЕТО МНЕНИЕ!СЪБУДИТЕ,БЪЛГАРИ,НЕ СЕ ОСТАВАЙТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ МЕДИИТЕ И ПРОСТАКА ХРИСТО ИВАНОВ!?!

  1. Лудата Теменужка казва

   Кого да изберем? Проблемът е как да бъдат избрани! Когато изборите за мажоритарни, гласуването машинно и дистанционно а избирателният закон и избирателните списъци бъдат осъвременени, гореспоменатите „политици“ ще бъдат малцинство в един нов Парламент. В България има достатъчно образовани, висококвалифицирани кадри които могат управляват икономиката, здравеопазването, културата, образованието и социалната услуга на държавата. Защо винаги плашите хората, защо да отстраним този като ще дойде един кои си некадърник. Основният проблем е организирането и провеждането на честни избори.

 2. Росица казва

  Да видим сега кой, какво иска и най-вече какво ще направи! Борисов просто прехвърли топката на „ентусиастите“. Всички можем да говорим, но отговорните действия не зависят от това! Искаме нова Конституция – получихме си я!

  1. ЙОРДАН казва

   Росице, Росице и ти си толкова тъпа както ВОЖДА ти Винету Единокнижника Българоубиец. Вземи и чети, моля те! Когато се свика ВНС кой управлява? Когато се гласува новата Конституция кой управлява? Когато се провеждат след това избори за обикновено НС кой управлява и ги организира? Ще ти помогна с отговорите. ПРАВИТЕЛСТВОТО В ОСТАВКА!!! Т. Е. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ВИНЕТУ БЪЛГАРОУБИЕЦА!!! КОЙ ЩЕ ГО ТРАЕ ТОЗИ ПОНЕ ОЩЕ ТРИ ГОДИНИ? ОСТАВКА СЕГА! СЪД СЛЕД ТОВА!

  2. ЙОРДАН казва

   Росице, Росице вземи прочети малко, защото си толкова тъпа както ВОЖДА ти Винету Единокнижника Българоубиец. Когато се провеждат избори за ВНС кой ги организира и управлява? Когато се гласува новата Конституция кой управлява? Когато се провеждат избори за обикновено НС кой ги организира и кой управлява? Ще ти помогна с отговорите, защото си проста П. ПРАВИТЕЛСТВОТО В ОСТАВКА. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ВИНЕТУ ЕДИНОКНИЖНИКА БЪЛГАРОУБИЕЦ. ЗАТОВА ОСТАВКА ВЕДНАГА!!! СЪД СЛЕД ТОВА!

   1. Цветанов казва

    Остарявайки, вече и за добър артист не става. Всеки лъжец има коронен номер, но с времето публиката го научава . А дали има кой да стане премиер, има толкова грамотни и образовани българи. След пожарникар – премиер всеки може да се опита.

 3. postradal pasi казва

  Е такова чудовище в България не се е раждало преди прилича на ненаситна ламя …

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.